Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το «lockdown» αυξάνει τις τροχαίες παραβάσεις

Ελλάδα 10:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «lockdown» αυξάνει τις τροχαίες παραβάσεις

ΝΕΑ

Το «lockdown» αυξάνει τις τροχαίες παραβάσεις

ΝΕΑ

Σύμφωνα με στοιχεία της Βρετανικής Αστυνομίας, οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα έχουν αυξηθεί σημαντικά, από τη στιγμή που ξεκίνησε ο περιορισμός στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

 

Σίγουρα, είναι προκλητικό να κινείσαι σε άδειο δρόμο, χωρίς διερχόμενα αυτοκίνητα και να πρέπει να τηρείς τα όρια ταχύτητας. Αλλά και πάλι δεν είναι λογικό σε περιοχή με όριο τα 40 mph (64 km/h), ο οδηγός να κινείται με 215 km/h. Αυτό είναι ένα από τα δεκάδες περιστατικά παραβίασης του ορίου ταχύτητας που σημειώνεται στα πρακτικά της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. Εκπρόσωπος της, σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη τόνισε πως ενώ οι περισσότεροι οδηγοί γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η υπερβολική ταχύτητα, εν τούτοις δεν τηρούν τα όρια. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες τροχαίου ατυχήματος και η διακομιδή στα νοσοκομεία, την ώρα που λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ελεύθερες κλίνες είναι περιορισμένες λόγω των ασθενών με COVID-19. Ανέφερε επίσης ότι η μέση ωριαία ταχύτητα στα αστικά κέντρα έχει αυξηθεί στα 60 km/h, την ώρα που το όριο είναι τα 32 km/h.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, οι δικαιολογίες των οδηγών είναι άκρως υπερβολικές, όπως για παράδειγμα αυτή που αποκάλυψε η αστυνομία στην επαρχία του Surrey. Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε ο οδηγός ενός αυτοκινήτου για ποιο λόγο πήγαινε με 209 km/h, όταν γνωρίζει ότι το όριο είναι 112 km/h (στον αυτοκινητόδρομο M25), απάντησε ότι όσο πιο γρήγορα κινείται κάποιος με το αυτοκίνητο, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να τον «πιάσει» ο κορωνοϊός.