Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

G80: Η Genesis αλλάζει επίπεδο

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

G80: Η Genesis αλλάζει επίπεδο

ΝΕΑ

G80: Η Genesis αλλάζει επίπεδο

ΝΕΑ

Με το εξαιρετικό σε όλους τους τομείς νέο G80, η Genesis επιδιώκει να πάρει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στους premium κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Μόλις τον Ιανουάριο η Genesis παρουσίασε το μεγάλο SUV της, το GV80 και τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο με το G80, που σύμφωνα με την ίδια, θα αποτελέσει τον πυρήνα της εξέλιξης τόσο της εταιρείας σε εμπορικό επίπεδο, όσο και της γκάμας των αυτοκινήτων που θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον. Βασικό στοιχείο του σχεδιαστικού ύφους του G80 είναι οι έντονες καμπύλες της σιλουέτας καθώς και το χαμηλό τελείωμα του πορτπαγκάζ που δίνει μια αίσθηση κουπέ. Χαρακτηριστική είναι μάλιστα και η κοίλα διαμόρφωση του πίσω μέρους που φαίνεται πως θα αποτελέσει υπογραφή της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Genesis η οποία αποτυπώνεται και στο επίσης νέο μεγάλο SUV της εταιρίας το GV80.

Advertisement
Advertisement

Αρκετές άλλωστε είναι και οι ομοιότητες του G80 με το GV80 στο εσωτερικό όπου βασικό στοιχείο αποτελούν οι λιτές και καθαρές γραμμές αλλά και ο πολυτελής διάκοσμος που συνδυάζει το δέρμα με μεγάλες ξύλινες επιφάνειες. Φυσικά το πρώτο πράγμα που τραβά το βλέμμα είναι η μεγάλη οθόνη αφής 14,5 ιντσών η οποία θα αποτελεί επίκεντρο του νέου προηγμένου συστήματος πολυμέσων.

Το νέο G80 μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το GV80 πράγμα που σημαίνει πως τα δύο αυτοκίνητα θα μοιράζονται και κινητήρες αλλά και πολλά από τα υπόλοιπα μηχανικά τους μέρη. Από τους κινητήρες, ξεχωρίζουν τόσο ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2.5 λίτρων, όσο και ο μεγαλύτερος V6 των 3.5 λίτρων. Η «αθλητική κομψότητα» που πρεσβεύει το μεσαίο μοντέλο της Genesis, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του που θα το κάνουν να ξεχωρίσει και θα αποτελέσει ένα από τα σπουδαιότερα όπλα του στη μάχη των πωλήσεων της κατηγορίας. Οι διαστάσεις του, με μήκος 4.995 χιλ. πλάτος 1.925 χιλ. και ύψος 1.465 χιλ., το καθιστούν ελάχιστα μεγαλύτερο από το προκάτοχο μοντέλο της Genesis στην κατηγορία. Μόνο το μεταξόνιο έχει παραμείνει σταθερό (3.010 χιλ.) και από αυτό προκύπτει η τονισμένη ευρυχωρία στην καμπίνα του μοντέλου.

Advertisement

Οι ζάντες των 20 ιντσών και η διπλή απόληξη της εξάτμισης, είναι στοιχεία που τονίζουν την sport διάθεση του αυτοκινήτου με το «σε στυλ coupe» πεντάθυρο αμάξωμα. Στην καμπίνα τον πρώτο λόγο έχει η τεχνολογία και ακολουθείται κατά πόδας από τα αναπαυτικά καθίσματα που έχουν ειδική σχεδίαση για να μένει ο οδηγός και οι επιβάτες ξεκούραστοι, ακόμα και αν το ταξίδι τους είναι πολύ μακρινό. Στα high lights του μοντέλου είναι φυσικά και ο τρισδιάστατος πίνακας οργάνων, που αποτελείται από μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας με διαγώνιο 12,3 ιντσών. Αντίστοιχα, η οθόνη αφής του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου, είναι στο κέντρο του ταμπλό και το μέγεθός της είναι 14,5 ίντσες.

Advertisement