Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Audi S3 Sportback με 306 ίππους

Ελλάδα 3:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Audi S3 Sportback με 306 ίππους

ΝΕΑ

Νέο Audi S3 Sportback με 306 ίππους

ΝΕΑ

Το Audi A3 παραγωγής δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα αλλά η Audi μας δίνει μια πρώτη γεύση από την sport έκδοση «S».

Advertisement
Advertisement

 

Μετά το ντεμπούτο της όγδοης γενιάς του VW Golf και του Skoda Octavia 4 στα τέλη του περασμένου έτους, ακολούθησε στα τέλη Ιανουαρίου το SEAT Leon 4. Έτσι τώρα είναι καιρός να συναντήσουμε το… ορόσημο των sport hatchback του ομίλου Volkswagen. Στην αρχή Μαρτίου θα έρθει το ανανεωμένο Audi A3 Sportback στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αλλά δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τότε για να μάθουμε κάτι για το κορυφαίο της σειράς το: S3. Οι άνθρωποι από την Ingolstadt δεν αποκαλύπτουν ακριβώς το S3 Sportback ακόμα. Κάλεσαν όμως ένα περιορισμένο αριθμό δημοσιογράφων για να δουν και να οδηγήσουν καμουφλαρισμένα πρωτότυπα στις Αζόρες.

Advertisement
Advertisement

Αν η αποκάλυψη του νέου Audi, που  ξεκίνησε από sport μοντέλο είναι έκπληξη, αυτό που δεν είναι έκπληξη είναι πως το νέο Audi S3 Sportback, θα κινείται από έναν βενζινοκινητήρα Turbo 2.0-λίτρων TFSI με ονομαστική ισχύ 306 ίππων, που είναι μόνο 10 περισσότεροι από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ η ροπή (400 Nm) παραμένει η ίδια. Το νέο S3 για να συναγωνιστεί τα νεοφερμένα μοντέλα: Mercedes-AMG A35 και BMW M135i xDrive, θα έχει τετρακίνηση Quattro όπως όλα τα άλλα μοντέλα της Audi Sport (με εξαίρεση το R8 V10 RWD). Το αναβαθμισμένο σύστημα all-paw (το είδαμε στο TT) θα εξοπλίζει το νέο S3 και θα έχει την δυνατότητα να στέλνει έως και το 100% της διαθέσιμης ισχύος σε κάθε άξονα.

Το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης θα μπει στον εξοπλισμό και αυτή τη φορά θα υπάρχει η επιλογή μεταξύ τριών προγραμμάτων: Balanced, Dynamic και Comfort ενώ το κορυφαίο Α3 θα εξοπλίζεται με καινούρια ελαστικά Bridgestone ειδικά σχεδιασμένα για το S3, μαζί με ζάντες 19 ιντσών. Δυστυχώς δεν θα υπάρχει μηχανικό κιβώτιο αλλά το νέο Audi S3 Sportback θα προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο (επτατάχυτο) με διπλό συμπλέκτη. Η ανάρτηση (με MacPherson μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους στο πίσω μέρος θα μεταφερθεί ουσιαστικά από το υπάρχον μοντέλο. Παρόλα αυτά, η Audi υπόσχεται ότι το S3 θα έχει «πιο δυναμικό set up». Επίσης, ίδιο είναι το μεταξόνιο, αλλά το μήκος και το πλάτος του hatchback θα είναι αυξημένα.

Advertisement

Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι εμφανείς, καθώς το πρωτότυπο δεν είναι πραγματικά καμουφλαρισμένο. Το εσωτερικό, είναι μια διαφορετική ιστορία, καθώς οι επίσημες εικόνες δεν είναι διαθέσιμες και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ένα ανακατασκευασμένο ταμπλό με ενσωματωμένο σύστημα ψυχαγωγίας και λιγότερα συμβατικά κουμπιά.

Advertisement

Προς το παρόν περιμένουμε υπομονετικά να δούμε πότε η Audi θα κάνει την επίσημη παρουσίαση του A3 ή αν το Audi S3 Sportback θα προηγηθεί του απλού μοντέλου.