Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

90 χρόνια «Quadrifoglio Verde»

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

90 χρόνια «Quadrifoglio Verde»

ΝΕΑ

90 χρόνια «Quadrifoglio Verde»

ΝΕΑ

Φέτος η Alfa Romeo γιορτάζει την ενενηκοστή επέτειο του… πράσινου τετράφυλλου τριφυλλιού. Κοινώς, του θρυλικού συμβόλου που συνοδεύει όλα τα σπορ μοντέλα της! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Το «Quadrifoglio Verde» είναι άγνωστο πως προέκυψε αλλά έχει συνδεθεί με τη σημαία που βρισκόταν στα αεροπλάνα της «10ης Μοίρας Βομβαρδισμού Caproni» στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, το Quadrifoglio είναι μέρος της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και την ίδια στιγμή παραμένει το σύμβολο της φιλοσοφίας της ιταλικής μάρκας.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Alfa Romeo που κοσμήθηκε με το Quadrifoglio Verde ήταν η «RL» του Ugo Sivocci. Με αυτό ζωγραφισμένο στο καπό κέρδισε το 14ο Targa Florio το 1923, στην πρώτη εκ των δέκα νικών της μάρκας στο θρυλικό αγώνα. Από τότε, όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της είχαν αυτό το έμβλημα και αργότερα χρησιμοποιήθηκε επίσης για την ειδική σειρά των μοντέλων παραγωγής για να δείξει τη συνέχεια ανάμεσα στα αυτοκίνητα «touring» της Alfa Romeo και αυτών που προορίζονται για αγώνες.

Το «Quadrifoglio Verde» έχει επιστρέψει με στις Giulietta και MiTo, με τελευταίο εκπρόσωπο τηνMiTo SBK Limited Edition 1.4 170 HP QV, ένα συμπύκνωμα τεχνολογίας και σχεδιασμού που προέρχονται από την έκδοση «Quadrifoglio Verde» και παράγεται μόνο σε 200 αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement