Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Οι αντηλιακές μεμβράνες ως ασπίδα προστασίας

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι αντηλιακές μεμβράνες ως ασπίδα προστασίας

Car Gadget

Οι αντηλιακές μεμβράνες ως ασπίδα προστασίας

Car Gadget

Ο ήλιος έχει δεκάδες ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο. Κρύβει ωστόσο παράλληλα και πολλούς κινδύνους κάτι που ισχύει και όταν χρησιμοποιούμε και κινούμαστε με το αυτοκίνητο μας. Η λύση για την προστασία είναι μία και περιγράφεται με δύο λέξεις: αντηλιακές μεμβράνες.

Advertisement
Advertisement

 

Οι αντηλιακές μεμβράνες επιτελούν πολλούς ρόλους παράλληλα. Με την εξέλιξή τους να μετρά πλέον αρκετές δεκαετίες η ποιότητα και η τεχνολογία που φέρουν τις έχει κάνει ένα εξαιρετικό “εργαλείο” προστασίας από τον ήλιο με χειροπιαστά αποτελέσματα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.

Advertisement
Advertisement

Σε μια από τις πλέον ηλιόλουστες χώρες του κόσμου, όπως είναι η Ελλάδα, θα περίμενε κάνεις η χρήση των ηλιακών μεμβρανών να έχει διαδοθεί ακόμη περισσότερο, κάτι που δεν ισχύει στο επιθυμητό επίπεδο. Η εμφάνιση και το στιλ είναι το πρώτο πράγμα που μπορεί να σκεφτεί κανείς για να τοποθετήσει ή όχι μεμβράνες στο αυτοκίνητο του αλλά αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους για να το κάνει. Η προστασία του εσωτερικού του αυτοκινήτου και προπάντων η υγεία του οδηγού και των επιβατών αποτελούν τους βασικούς και κυριότερους λόγους και αυτούς που πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν σκεφτόμαστε τις αντηλιακές μεμβράνες.

Δείτε εδώ πως θα τοποθετήσετε εγγυημένα και πιστοποιημένα προϊόντα.

Μιλώντας για υγεία είναι καλό να σκεφτούμε τόσο την δική μας όσο και εκείνη των μικρότερων σε ηλικία επιβατών, ειδικά των παιδιών. Η επιδερμίδα των ενήλικων είναι σημαντικά πιο ανθεκτική και προστατεύεται αποτελεσματικότερα στον ήλιο από εκείνη των παιδιών. Μελέτες δείχνουν ότι το δέρμα των παιδιών με ηλικία έως έξι έτη απορροφά τρεις φορές περισσότερη ακτινοβολία από εκείνη ενός ενήλικα, κάτι που ισχύει και όταν το παιδί βρίσκεται στην καμπίνα του αυτοκίνητου. Το αντηλιακό αποτελεί μία έξτρα προστασία, ωστόσο οι αντηλιακές μεμβράνες που μπορούν να μπλοκάρουν έως και το 99% της υπεριώδους ακτινοβολίας (ανάλογα με τον τύπο τους) είναι μία μόνιμη λύση που δεν χρειάζεται να έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας για την εφαρμογή της αφού… είναι πάντα εκεί στις οδικές μας μετακινήσεις!

Advertisement

Οι χρήση αντηλιακών μεμβρανών γίνεται ακόμη πιο επιτακτική στα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα τα οποία και αναπτύσσουν σαφώς υψηλότερες θερμοκρασίες στο εσωτερικό τους σε σχέση με εκείνες που αναπτύσσουν τα αυτοκίνητα με ανοιχτά χρώματα. Για παράδειγμα στις ίδιες συνθήκες ηλιοφάνειας και με υψηλές θερμοκρασίες, όπως δηλαδή συνηθίζουμε να βλέπουμε το καλοκαίρι, η διαφορά θερμοκρασίας στο εσωτερικό ενός ανοιχτόχρωμου και ενός σκουρόχρωμου αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 10 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ πιο γρήγορα στο εσωτερικό ενός σκουρόχρωμου αυτοκινήτου και παίρνει αντίστοιχα περισσότερο χρόνο για να έρθει σε ανεκτά και ακόμη περισσότερο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.

Advertisement

Η τοποθέτηση ποιοτικών αντηλιακών μεμβρανών αποτελεί τη λύση στο παραπάνω πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας δίνοντας παράλληλα και άλλα οφέλη στον ιδιοκτήτη ανεξάρτητα από το χρώμα του αυτοκινήτου του: με τις υπεριώδεις ακτινοβολίες να μένουν σε μεγάλο βαθμό έξω από τη καμπίνα η χρήση του κλιματιστικού περιορίζεται σημαντικά, αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι χαμηλότερες όλο το χρόνο. Λιγότερη χρήση του κλιματιστικού σημαίνει παράλληλα και περισσότερη οικονομία σε καύσιμο, ενώ μεγάλα είναι τα οφέλη και στην προστασία των πλαστικών και υφασμάτινων επιφανειών της καμπίνας που εκτίθενται άμεσα στον ήλιο. Με τις αντηλιακές μεμβράνες θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση για σημαντικά μεγαλύτερο διάστημα.

Παράλληλα, η σωστή θερμοκρασία μέσα στην καμπίνα, που επιτυγχάνεται ταχύτερα με τις αντηλιακές μεμβράνες, αυξάνει και την ασφάλεια καθώς “θωρακίζει” τον οδηγό, ο οποίος είναι πιο συγκεντρωμένος κατά την οδήγηση και μπορεί να πάρει τις σωστές αποφάσεις σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Η μείωση των αντανακλάσεων περιλαμβάνεται στα ευεργετικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν οι αντηλιακές μεμβράνες συμβάλλοντας έτσι ακόμη περισσότερο στην αυξημένη ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Advertisement

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν απαιτούν πολύ σκούρες μεμβράνες, όπως λογικά μπορεί να πιστεύει κανείς. Όπως είπαμε και νωρίτερα η τεχνολογία έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και μια σχεδόν διάφανη μεμβράνη μπορεί να μπλοκάρει ένα σημαντικό μέρος του φωτός και φυσικά τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Σε αυτό το σημείο καλό είναι να σημειώσουμε ότι η χρήση αντηλιακών μεμβρανών στη χώρα μας είναι καθόλα νόμιμη εφόσον φυσικά οι μεμβράνες που χρησιμοποιούμε πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που έχουν να κάνουν με την διαπερατότητα του φωτός στα εμπρός παράθυρα και το παρμπρίζ.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε εμείς είναι να τοποθετήσουμε επώνυμες αντηλιακές μεμβράνες από έμπειρους και πιστοποιημένους επαγγελματίες ώστε να έχουμε και εγγυημένη απόδοση και την μέγιστη δυνατή διάρκεια ζωής του προϊόντος που έχουμε επιλέξει.

Δείτε εδώ πως θα τοποθετήσετε εγγυημένα και πιστοποιημένα προϊόντα.