Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Νίκη και… στρατηγική από τον Tanak

Ελλάδα 16:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Νίκη και… στρατηγική από τον Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Νίκη και… στρατηγική από τον Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Τη δεύτερη συνεχόμενη και Τρίτη συνολικά φέτος νίκη του σε επτά αγώνες, πανηγύρισε στο Ράλι Πορτογαλίας ο Ott Tanak!

Advertisement
Advertisement

O Εσθονός που πήρε κεφάλι στη γενική κατάταξη την Παρασκευή, κατάφερε στο τελευταίο σκέλος να αντέξει στις πιέσεις των αντιπάλων του και να φτάσει σε μία πολύ σημαντική νίκη, που είναι και η ένατη συνολικά στην καριέρα του στο WRC.

«Ήταν μία από τις πιο δύσκολες νίκες μου. Είχαμε μεγάλη μάχη και μερικά προβλήματα αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε. Πράγμα που πριν το Ράλι Πορτογαλίας φάνταζε δύσκολο», είπε ο Tanak.

Το προβάδισμά του μειώθηκε ακόμα και στα 2.4 δευτερόλεπτα, όμως ο teammate του στην Toyota Gazoo Racing Kris Meeke, έκανε αρχικά ένα λάθος που του κόστισε χρόνο και μετά εγκατέλειψε στην τελευταία ειδική διαδρομή με σπασμένη ανάρτηση.

Advertisement
Advertisement

Μία εξέλιξη πολύ άσχημη για το Βόρειο-Ιρλανδό και την ομάδα του, καθώς επέτρεψε στον Thierry Neuville και τον Sebastien Ogier να κερδίσουν από μία θέση άρα και σημαντικούς βαθμούς στη μάχη του τίτλου.

Ο οδηγός της Hyundai Motorsport ήταν 15.9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak, με τον οδηγό της Citroen να είναι άλλα 41.2 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, αυτό ήταν το έκτο βάθρο σε επτά ράλι.

Advertisement

Ο Ogier ήταν ο νικητής και της Power Stage, πράγμα που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας με προβάδισμα μόλις δύο πόντων. Πρέπει όμως να σημειωθεί πως αυτό έγινε με τις ευλογίες του Tanak που στο τέλος της ειδικής σήκωσε το πόδι από το γκάζι ώστε να βεβαιωθεί πως θα κέρδιζε ο αντίπαλός του! Κι αυτό ώστε να είναι ο Ogier αυτός που θα βγαίνει πρώτος στις σκληρές ειδικές διαδρομές του επόμενο γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, του Ράλι Σαρδηνίας.

Όσο για τον Neuville είναι πλέον δέκα πόντους πίσω από τον Ogier και οκτώ από τον Tanak, με τη μάχη των τριών και για τον φετινό τίτλο να φαίνεται πως θα είναι συναρπαστική.

Advertisement

Στην κατάταξη ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της M-Sport, με έκτο τον Kalle Rovanperä που πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην κατηγορία WRC2 Pro.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3h20’22’’8
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +15’’9
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +57’’1
Suninen / Salminen (Ford Fiesta WRC) +2’41’’5
Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) + 7’08’’3
Rovanperä / Haltunen (Skoda Fabia R5) + 10’34’’2
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) + 11’28’’2
Kopecky / Dresler (Skoda Fabia R5) + 11’41’’9