Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BMW i8 Roadster επίσημο Safety Car για την Formula E

Ελλάδα 5:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BMW i8 Roadster επίσημο Safety Car για την Formula E

ΝΕΑ

H BMW i8 Roadster επίσημο Safety Car για την Formula E

ΝΕΑ

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula E έχει νέο safety car. H ειδικά τροποποιημένη BMW i8 Roadster αποκαλύφθηκε επίσημα από τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρίας λίγο πριν την έναρξη του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό.

Advertisement
Advertisement

 

Μπορεί να είναι Αυτοκίνητο Ασφαλείας αλλά η ειδική έκδοση της i8 Roadster για τις ανάγκες του πρωταθλήματος Formula E δεν παύει να είναι εντυπωσιακή καθώς είναι και το πρώτο ανοιχτό αυτοκίνητο στον κόσμο που χρησιμοποιείται για αυτόν το ρόλο.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά οι μεγάλες διαφορές εντοπίζονται στο παρμπρίζ που έχει γίνει πιο κοντό για την περίσταση και φυσικά την μεγάλη πίσω ρυθμιζόμενη αεροτομή. Αυτή η έκδοση βασίζεται στο αδελφό μοντέλο BMW i8 Coupé Safety Car. Σε σχέση με την έκδοση παραγωγής η i8 Roadster Safety Car φέρει διαφορετικές αναρτήσεις που την φέρνουν πιο κοντά στο έδαφος κατά 15 χλστ., ένα roll bar εγκεκριμένο από την FIA, νέο splitter στο εμπρόσθιο μέρος αλλά και τον απαραίτητο φάρο που “κάθεται” πάνω από το ύψος της αεροτομής ώστε να είναι πιο εύκολα ορατός από τους οδηγούς των ηλεκτροκίνητων μονοθέσιων.

Παράλληλα τα φρένα είναι της σειράς M Carbon Ceramic για την απαραίτητη αντοχή στους υψηλούς ρυθμούς οδήγησης που απαιτούνται, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται το σύστημα επικοινωνίας, κάμερα “οπισθοπορείας” αλλά και η κεραία του GPS. Άλλες αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής δεν υπάρχουν.