Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμάζεται το επόμενο Honda Jazz

Ελλάδα 19:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμάζεται το επόμενο Honda Jazz

ΝΕΑ

Δοκιμάζεται το επόμενο Honda Jazz

ΝΕΑ

Ένα αρκετά καμουφλαρισμένο μουλάρι που κρύβει το ολοκαίνουργιο Honda Jazz συνελήφθη από τον κατασκοπευτικό φακό να δοκιμάζεται στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

 

Η επίσημη αποκάλυψή του αναμένεται να λάβει χώρα στο φετινό Motor Show του Τόκιο. Ακόμη και κάτω από το βαρύ καμουφλάζ, είναι προφανές ότι το στυλ του ιαπωνικού hatchback έχει εξελιχθεί σημαντικά. Είναι πιο καμπυλωτό από το εξερχόμενο μοντέλο, με νέους προφυλακτήρες και προβολείς. Στο πίσω μέρος, το Jazz υιοθετεί νέα φώτα, ανασχηματισμένη πίσω πόρτα και ένα λιγότερο επιθετικό diffuser.

Αναμένουμε ότι το νέο Honda Jazz θα μοιραστεί την πλατφόρμα του ανανεωμένου crossover HR-V και, όπως και το τρέχον μοντέλο, οι μοναδικοί κινητήρες που θα προσφέρονται θα αφορούν μονάδες βενζίνης. Πιθανοί υποψήφιοι είναι ο υπερτροφοδοτούμενος τριών κυλίνδρων 1.0 λίτρου 127 ίππων από το Civic ή ο 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.5 λίτρων 128 ίππων που έχει σχεδιαστεί για το HR-V. Δεν αναμένεται να υπάρχουν σύνολα ντίζελ, διατηρώντας την τρέχουσα τάση στα supermini με βενζινοκίνητα σύνολα μικρής χωρητικότητας. Όπως και το σημερινό μοντέλο, θα διατεθεί τόσο με χειροκίνητο όσο και αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Η Honda επιβεβαίωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για την ηλεκτροδότηση ολόκληρης της γκάμας μέχρι το 2025, πρωτοπορώντας με το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό πρωτότυπο. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό το νέο Jazz να διαθέτει κάποια μορφή υβριδικού κινητήρα στην πορεία, ενδεχομένως τεχνολογία i-MMD που χρησιμοποιείται στο CR-V. Αν ναι, το υβριδικό σύστημα θα χρησιμοποιήσει πολύ μικρότερο κινητήρα καύσης από αυτόν που βρίσκεται στο CR-V, πιθανότατα τον 1.5 της εταιρίας. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT ενώ η ισχύς θα καταλήγει στους εμπρός τροχούς. Το εσωτερικό του νέου Jazz θα διαθέτει τεχνολογία από άλλα μοντέλα της Honda, χρησιμοποιώντας μάλιστα το ίδιο σύστημα ψυχαγωγίας με την οθόνη επτά ιντσών του Civic.