Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Peugeot επιστρέφει στην αγορά των ΗΠΑ

Ελλάδα 16:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Peugeot επιστρέφει στην αγορά των ΗΠΑ

ΝΕΑ

Η Peugeot επιστρέφει στην αγορά των ΗΠΑ

ΝΕΑ

Μετά από 28 χρόνια απουσίας η ο γαλλικός όμιλος PSA αποφάσισε να επανέλθει στην αγορά της Βόρειας Αμερικής μέσω της Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Μια πολύ σημαντική απόφαση φαίνεται ότι έλαβε ο όμιλος PSA ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξή του και αφορά στην επιστροφή του στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares επεσήμανε την «ισχυρή ανάπτυξη» και την κερδοφορία της Peugeot αποκαλύπτοντας  ότι θα μπορούσε να οδηγήσει την επιστροφή στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τον όμιλο PSA καθώς έχει εγκαταλείψει την συγκεκριμένη αγορά από το 1991.

Advertisement
Advertisement

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία υποστηρίζει ότι δεν βιάζεται. Το μοναδικό χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί είναι να διαθέτει οχήματα προς πώληση στις ΗΠΑ έως το 2026.

Να υπενθυμίσουμε πως το 1991 η Peugeot αποχώρησε από την αγορά των ΗΠΑ εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων αλλά και λόγου του συνεχούς αυξανόμενου κόστους. Το 1990 η εταιρεία είχε πωλήσει μόλις 4.292 αυτοκίνητα, σχεδόν 80% κάτω από τα επίπεδα του 1984.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης ξεκινήσει τη διαδικασία έγκρισης οχημάτων για την αγορά των ΗΠΑ, η οποία είναι μια δύσκολη και μακρόχρονη διαδικασία.