Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi SQ5 V6 TDI: Ένα SUV με άγριες διαθέσεις

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi SQ5 V6 TDI: Ένα SUV με άγριες διαθέσεις

ΝΕΑ

Audi SQ5 V6 TDI: Ένα SUV με άγριες διαθέσεις

ΝΕΑ

H Audi αποκαλύπτει την κορυφαία έκδοση του Q5, με κωδικό SQ5, η οποία τροφοδοτείται με έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 πετρελαιοκινητήρα 3,0 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

 

Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου Audi SQ5, εκτός από την αυξημένη ιπποδύναμη των 347 PS και αντίστοιχα τη ροπή που ξεπερνά τα 71,3 kgm, είναι η τοποθέτηση ενός ηλεκτρικού compressor, ο οποίος τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 48V και λειτουργεί επικουρικά στον υπερτροφοδότη. Χάρη σε αυτό, αναπτύσσεται άμεσα η απαιτούμενη πίεση υπερπλήρωσης προκειμένου να εξαλειφθεί εντελώς το lag, ενώ βελτιώνεται και η μέση κατανάλωση καυσίμου. Να σημειώσουμε ότι το παραπάνω σύστημα τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο SQ7 TDI.

Advertisement
Advertisement

Η συνολική ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου tiptronic οκτώ σχέσεων, ενώ το κεντρικό διαφορικό μπορεί να μεταφέρει ποσοστό της ροπής μέχρι και 85% στους πίσω τροχούς ή 70% στον εμπρός άξονα. Κάτω από κανονικές συνθήκες το μοίρασμα είναι 40:60. Το νέο SQ5 διαθέτει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων εμπρός και πίσω, ενώ προαιρετικά τοποθετείται το σπορ ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό, που ελέγχει την μεταφορά της ροπής ανάμεσα στους πίσω τροχούς κατά τη διάρκεια της στροφής, δίνοντας πραγματικά σπορ συμπεριφοράς.

Advertisement

Αισθητικά το κορυφαίο εκ των Q5 ξεχωρίζει από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τις ζάντες των 20 ιντσών, ενώ στην καμπίνα κυριαρχούν τα ακριβά υλικά, οι δερμάτινες επενδύσεις, τα σπορ καθίσματα και οι λεπτομέρειες από αλουμίνιο.