Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Kia δοκιμάζει ένα νέο crossover μοντέλο

Ελλάδα 10:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Kia δοκιμάζει ένα νέο crossover μοντέλο

ΝΕΑ

Η Kia δοκιμάζει ένα νέο crossover μοντέλο

ΝΕΑ

Η Kia βρίσκεται σε διαδικασία εντατικών δοκιμών, που αφορούν ένα νέο crossover μοντέλο, που κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται στο πρωτότυπο SP Concept.

Advertisement
Advertisement

 

Και ενώ τα αρχικά πλάνα της κορεάτικης φίρμας έδειχναν ότι το μοντέλο παραγωγής του SP Concept θα προοριζόταν αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας, εξ ου και η επίσημη εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Νέου Δελχί, στην εξίσωση έχει μπει και η αγορά των ΗΠΑ. Σε ότι αφορά την εμφάνισή του, οι παρακάτω κατασκοπευτικές φωτογραφίες δεν μας αφήνουν να δούμε και κάτι ουσιαστικό, παρά μόνο κάποια σχετικά όμοια σημεία με το πρωτότυπο. Όπως η διπλή σειρά των εμπρός φωτιστικών σωμάτων ή το πεντάθυρο υπερυψωμένο αμάξωμα, ενώ παραμένει άγνωστο εάν το μοντέλο παραγωγής θα διαθέτει τις ενσωματωμένες μέσα στο αμάξωμα χειρολαβές θυρών.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τα τεχνικά, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα απολύτως, παρά μόνο ότι υπάρχει η πιθανότητα να χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το Hyundai Creta, ένα κόμπακτ διαστάσεων SUV, το οποίο έκανε και αυτό την πρεμιέρα του πριν από τέσσερα χρόνια στην Ινδία. Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες και για το εσωτερικό και την τεχνολογία που θα εφαρμοστεί, και αφορούν κυρίως τα συστήματα πληροφόρησης του οδηγού και τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, όπως και το πακέτο ασφάλειας με τις τεχνολογίες blind spot, lane change και αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης.