Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα επιστρέψει το 2020 ο Alonso;

Ελλάδα 8:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα επιστρέψει το 2020 ο Alonso;

FORMULA 1

Θα επιστρέψει το 2020 ο Alonso;

FORMULA 1

Ενώ ετοιμαζόμαστε για τον τελευταίο αγώνα του Fernando Alonso στον μαγικό κόσμο της Formula 1, την προσεχή Κυριακή στο Άμπου Ντάμπι, ο Ισπανός αφήνει ξανά ανοιχτή την πόρτα για το μέλλον!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Τι κι αν δηλώνει πως δεν του αρέσει το σπορ με τη μορφή που έχει; Τι κι αν ο ίδιος έχει ξεχάσει τι πάει να πει επιτυχία σε αυτό, πληρώνοντας τις λάθος επιλογές του; Τι κι αν είναι ήδη 37; Όλα είναι ανοιχτά σχετικά με το μέλλον του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Το 2019 θα είναι μία χρονιά ανασυγκρότησης όπου πέραν τη συμμετοχή του με την Toyota στους αγώνες του WEC, θα επιστρέψει στον θρυλικό αγώνα των 500ων μιλίων της Ινδιανάπολης, με στόχο να πετύχει το πολυπόθητο Triple Crown. Να προσθέσει δηλαδή στις νίκες του στο F1 GP του Μονακό και στον 24ωρο αγώνα αντοχής Le Mans, την νίκη στο Indy500. Κάτι που έχει πετύχει μόνο ο αείμνηστος Graham Hill.

Advertisement
Advertisement

Μετά όμως από αυτό, ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι θα κάνει…

«Θα υπάρξουν κι άλλες προκλήσεις πέραν του Indy 500. Όμως νιώθω πως πρέπει του χρόνου να φορτίσω λίγο τις μπαταρίες μου. Και το 2020, φυσικά υπάρχει η πιθανότητα να κάνω μία πλήρη σεζόν στο IndyCar, πλήρη σεζόν στη Formula 1 ή πλήρη σεζόν σε κάποιο άλλο θεσμό», είπε ο Alonso στο Xinhua.

Στη συνέχεια, ο οδηγός από το Οβιέδο αναφέρθηκε στην φετινή, δεύτερη περιπέτεια στην Ινδιανάπολη και στο πόσο καλύτερα προετοιμασμένος θα πάει στο Brickyard.

Advertisement

alonso-indy500-1st-test-g640

«Η εμπειρίες από πέρυσι θα είναι το κλειδί. Γιατί τώρα ξέρω τον αγώνα, ξέρω τις απαιτήσεις. Είναι δύο ατελείωτες εβδομάδες και παρότι οι κατατακτήριες και το φορμάτ του αγώνα φαντάζουν εύκολα για όσους συμμετέχουν χρόνια, για μένα όλα αυτά ήταν εντελώς καινούρια. Η εμπειρία από πέρυσι λοιπόν, θα με βοηθήσει πολύ», είπε ο Alonso.

Advertisement