Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

NISMO Clubsport 23: Ο επόμενος πρωταγωνιστής του Fast N Furious

Ελλάδα 21:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

NISMO Clubsport 23: Ο επόμενος πρωταγωνιστής του Fast N Furious

ΝΕΑ

NISMO Clubsport 23: Ο επόμενος πρωταγωνιστής του Fast N Furious

ΝΕΑ

Η Nissan Motorsports και η MA Motorsports δημιουργούν ένα μοναδικό αυτοκίνητο εξέλιξης το Nissan Project Clubsport 23, που συνδυάζει την τεχνολογία με την αισθητική των Nissan Ζ. Όλα αυτά για την έκθεση SEMA του 2018.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gskevo@gmail.com)

Το πρωτότυπο της Nissan Motorsports: Project Clubsport 23 ταιριάζει απόλυτα στο περίπτερο της Nissan όπου όλα τα Datsun και Nissan «Z» θα δώσουν το παρόν δείχνοντας την ιστορία των ιδιαίτερων αυτών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, αν ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο Project Clubsport 23, θα ανακαλύψετε ένα συνδυασμό των OEM, aftermarket και μοναδικά κατασκευασμένων εξαρτημάτων που θα τα δούμε στα τμήματα ανταλλακτικών της Nissan.

Ο απώτερος στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα όχημα που οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και μόνοι τους με τη χρήση εξαρτημάτων της Nissan Motorsports ή με εξαρτήματα aftermarket.

370ZProjectClubsport1

Advertisement

Το project ξεκίνησε με ένα Nissan 370 Z NISMO του 2012. Ο αρχικός κινητήρας (VQ37VHR) των 3.700 κ.εκ.( 350 ίππων) αντικαταστάθηκε από ένα εργοστασιακό 3.000 κ.εκ. (VR30DDTT) twin-turbo V6 με ονομαστική ισχύ 400 ίππων.

Για περισσότερη απόλαυση στην οδήγηση η Nissan αποφάσισε να κρατήσει το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της NISMO στο 370Z. Αυτή ήταν μια πρόκληση λόγω του ότι ο κινητήρας VR30DDTT δεν είχε «δουλέψει» ποτέ με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Η MA Motorsports κατόρθωσε να αναπτύξει ένα νέο δίσκο/ πλατό και σφόνδυλο για να ολοκληρώσει τη μετάδοση μέχρι το NISMO GT LSD Pro-Carbon διαφορικό  two way, το οποίο ψύχεται από ένα Cooler της MA Motorsports.

370ZProjectClubsport2

Η MA Motorsports δημιούργησε ένα διπλό σύστημα εξάτμισης με διάμετρο 76 χιλ η οποία βγαίνει στο ύψος του πλαισίου των πινακίδων κυκλοφορίας, κάτι που δίνει στο Project Clubsport 23 μοναδική εμφάνιση και αίσθηση αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Advertisement

Το σύστημα πέδησης αναβαθμίστηκε με τη χρήση των φρένων NISMO HC Street / Track, της Z1 Motorsports και δισκόπλακες από ανοξείδωτο ατσάλι της NISMO. Οι τροποποιήσεις της ανάρτησης περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό αμορτισέρ KW Variant 3 και ελατηρίων Eibach.

370ZProjectClubsport3

Οι τροχοί 18×10,5 ιντσών από κράμα αλουμινίου επιλέχθηκαν από την NISMO και «φορούν» ελαστικά υψηλής απόδοσης Hankook RS4 285 / 35R18. Είναι κατασκευασμένοι από την RAYS με τεχνολογία «flow-forming» για υψηλή ποιότητα, αντοχή και χαμηλή τιμή. Οι ζάντες αναμένεται να είναι διαθέσιμες μέσω των αντιπροσωπειών της Nissan σε ημερομηνία, που θα ανακοινωθεί.

Στο εσωτερικό του Project Clubsport 23 κυριαρχούν τα νέα για 2018 σπορ καθίσματα Sparco QRT-R, οι σπορ ζώνες ασφαλείας Sparco (έξι σημείων)  και το τιμόνι Sparco R383 (αφαιρούμενο)  με τον κώνο Bell Works Rapfix.

Επίσης, υπάρχει σύστημα πυρόσβεσης (τόσο στην καμπίνα όσο και στο χώρο του κινητήρα) μαζί με ένα roll bar. Η ταπετσαρία είναι ραμμένη σε σχήμα διαμαντιού από την MA Motorsports, προσφέροντας μια σύγχρονη επιστροφή στο μοτίβο, που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο 240Z.

Ολοκληρώνοντας το έργο η βαφή (Gloss Burnt Orange) είναι δουλειά της Speedesign Custom Graphics, δίνοντας στο Project Clubsport 23 μια ιδιαίτερη λάμψη για το ντεμπούτο του στην έκθεση της SEMA.

370ZProjectClubsport4