Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi R8 LMS GT3: Το νέο αγωνιστικό όπλο

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi R8 LMS GT3: Το νέο αγωνιστικό όπλο

ΝΕΑ

Audi R8 LMS GT3: Το νέο αγωνιστικό όπλο

ΝΕΑ

Αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο για το μυστήριο ντεμπούτο του Audi R8 στο Παρίσι. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει σήμερα μια νέα εξέλιξη του R8 LMS, ονομάζεται R8 LMS GT3 και αποτελεί το τέταρτο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Audi Sport τα τελευταία τέσσερα χρόνια.Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Αυτή η νέα έκδοση έχει «προσαρμοστεί προσεκτικά στις απαιτήσεις του πελάτη» όσον αφορά τις τεχνολογίες και το κόστος χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές έχουν περάσει αρκετό χρόνο συζητώντας για το αυτοκίνητο με πελάτες στο στάδιο του σχεδιασμού πριν από την τελική μορφή που θα δούμε το 2019. Είναι αξιοσημείωτο ότι, εκτός από τις επίσημες αγωνιστικές ομάδες που κέρδισαν διακρίσεις, η Audi γνώρισε νίκες ακόμη και με ερασιτέχνες οδηγούς από όλο τον κόσμο.

«Για την εξέλιξη του αυτοκινήτου, έχουμε στρέψει ακόμα περισσότερο την προσοχή μας στους πελάτες μας και στις ανάγκες τους», δήλωσε ο Chris Reinke, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος των πελατών της Audi Sport, κατά την εισαγωγή του αυτοκινήτου στην έκθεση του Παρισιού. “Η προ-σχεδιαστική φάση για τη δεύτερη εξέλιξη της τρέχουσας γενιάς αγωνιστικών μοντέλων επικεντρώθηκε σε πολλές συζητήσεις με τις ίδιες τις ομάδες”.

Audi-r8-lms-gt3-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα παρέμεινε επικεντρωμένη κυρίως στις αεροδυναμικές πτυχές του αυτοκινήτου, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη ψύξη, είχαν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συνέπεια στις δύσκολες συνθήκες οδήγησης. Αυτό που είναι ακόμη σημαντικότερο, τα διαστήματα service του συμπλέκτη και του κιβωτίου ταχυτήτων είναι πλέον μεγαλύτερα προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι από τις επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες. Η Audi ισχυρίζεται επίσης ότι έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στη γενική εικόνα του αυτοκινήτου, αλλά αυτές τελικά παραμένουν αόρατες δια γυμνού οφθαλμού.

Η Audi Sport αναφέρει ότι τα πρώτα αυτοκίνητα αξίας 398.000 € με ΦΠΑ θα παραδοθούν στις αρχές Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Μπορείτε είτε να παραγγείλετε ένα ολοκαίνουργιο R8 LMS είτε να εξοπλίσετε το πρώτης γενιάς αγωνιστικό σας με το κιτ εξέλιξης, το οποίο θα σας κοστίσει € 28.000. Τα αυτοκίνητα θα είναι αναγνωρισμένα για αγώνες της FIA από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Audi-r8-lms-gt3-tsiro-640