Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Kia ProCeed με σπορ Shooting Brake έκδοση!

Ελλάδα 15:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το νέο Kia ProCeed με σπορ Shooting Brake έκδοση!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Kia ProCeed με σπορ Shooting Brake έκδοση!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όταν πριν από ένα χρόνο επισκεπτόμασταν το περίπτερο της Kia Motors στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το Proceed Concept μας είχε εντυπωσιάσει. Δεν περιμέναμε όμως να το δούμε με σχεδόν παραπλήσια μορφή στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Να όμως που οι Κορεάτες παρουσίασαν το νέο ProCeed που απλά έχει γίνει πιο «γήινο», κρατά όμως το γενικό σουλούπι του πρωτότυπο, πράγμα που το καθιστά –παρότι shooting brake- ως ένα αρκετά όμορφο και δυναμικό όχημα. Πιο σπορ από το Ceed Sportswagon αλλά χωρίς να θυσιάζει τίποτα σε χώρους και πρακτικότητα.

Ξεχάστε λοιπόν το τρίθυρο ProCeed, πλέον η Kia ακολουθεί εντελώς διαφορετική στρατηγική, με το μοντέλο να προσφέρεται μόνο στις εκδόσεις GT και GT Line.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια παρότι η εμφάνιση είναι σπορ, οι επιδόσεις δεν ακολουθούν απαραίτητα τον ίδιο δρόμο. Η σπορ έκδοση με τον 1600άρη βενζίνης θα προσφέρει 201 άλογα και 265 Nm ροπής (συνεργαζόμενη με 6άρι μηχανικό ή 7άρι αυτόματο κιβώτιο), όμως θα υπάρχει και η επιλογή κινητήρων 1.0 lt και 1.4 lt βενζίνης αλλά και του 1.6lt diesel. Τα γνωστά σύνολα από το απλό Ceed δηλαδή.

Kia-ProCeed-2019-c640tall

Το ProCeed προσφέρει χώρο αποσκευών που φτάνει τα 594 lt, καθώς παρότι οι Κορεάτες «έπαιξαν» με την εμφάνιση κάνοντας το μοντέλο πιο ελκυστικό, θυσίασαν μόλις 6 lt στο χώρο αποσκευών σε σχέση με το Sportwagon.

Advertisement

Kia-ProCeed-2019-b640

Εκεί όλα τα λεφτά είναι το πίσω μέρος, που εκτός από την επιγραφή ProCeed στο κέντρο της πίσω θύρας, υπάρχει σπόιλερ οροφής, μία LED λωρίδα που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη και τρίτο τραπεζοειδές φως φρένων.

Advertisement

Kia-ProCeed-2019-d640

Το νέο Kia θα δεσπόζει στο περίπτερό της στην επικείμενη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι (4-14 Οκτωβρίου), η παραγωγή του θα αρχίσει στο τέλος του έτους και οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα αρχίσουν μετά την αλλαγή του χρόνου.