Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αύξηση ρεκόρ για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(88) "Αύξηση ρεκόρ για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου"
    

Αύξηση ρεκόρ για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου

ΑΓΟΡΑ

Συνεχίστηκε η άνοδος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας που παρατηρείται όλη τη χρονιά και τον Αύγουστο, με το ποσοστό μάλιστα της αύξησης να είναι άκρως σημαντικό. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Με βάση τα πρώτα στοιχεία, τον περασμένο μήνα ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα 7.743 καινούργια αυτοκίνητα, ένα νούμερο αυξημένο κατά 48,8% σε σχέση με τα 5.202 αυτοκίνητα που είχαν ταξινομηθεί τον περσινό Αύγουστο.

Η επίδοση αυτή του Αυγούστου είχε ως αποτέλεσμα στο φετινό 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου η αγορά να φτάσει στις 79.179 πωλήσεις έναντι 63.911 ταξινομήσεων το περσινό αντίστοιχο διάστημα (+23,9%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση πάντα τα πρώτα στοιχεία, η αύξηση στις πωλήσεις λιανικής ήταν λίγο πιο πάνω από 38%, ενώ στις εταιρικές ξεπέρασε το 62%.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες 10 σε πωλήσεις μάρκες του Αυγούστου ήταν:

  1. VW
  2. Toyota
  3. Nissan
  4. Opel
  5. Hyundai
  6. Fiat
  7. Skoda
  8. Suzuki
  9. Peugeot
  10. Audi

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις