Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ανανέωσε και ο Bottas με τη Mercedes

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωσε και ο Bottas με τη Mercedes

FORMULA 1

Ανανέωσε και ο Bottas με τη Mercedes

FORMULA 1

Λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας με τον Lewis Hamilton (διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά πατώντας εδώ), η Mercedes-AMG Petronas ανακοίνωσε τη νέα συμφωνία και με τον έτερο οδηγό της, τον Valtteri Bottas!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σε αντίθεση με το κλειστό διετές συμβόλαιο του Βρετανού, στην περίπτωση του Φινλανδού έχουμε ένα ακόμα μονοετές συμβόλαιο για το 2019, όμως αυτή τη φορά με οψιόν ανανέωσης το 2020.

Αν θέλετε να το μεταφράσουμε, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες συμφωνίες που αφορούσαν μία σεζόν, αυτή τη φορά η Mercedes δείχνει περαιτέρω ψήφο εμπιστοσύνης στις ικανότητες του 28χρονου. Και πάλι όμως, διατηρώντας τη δυνατότητα να «αρπάξει» κάποιον οδηγό που μπορεί να είναι διαθέσιμος στο τέλος του 2019.

Advertisement
Advertisement

Από το 2017 που ο Bottas εντάχθηκε στο δυναμικό των ασημί βελών, έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες και πέντε pole positions. Πέρυσι έκλεισε τη σεζόν στην 3η θέση της βαθμολογίας οδηγών και βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο κατασκευαστών.

«Είναι υπέροχα νέα και χαίρομαι πολύ που θα οδηγώ για τη Mercedes το 2019. Παράλληλα είναι ευχάριστο που το ανακοινώσαμε εδώ στο Χόκενχαϊμ, που είναι όχι μόνο ο εντός έδρας αγώνας της Mercedes αλλά και η πίστα στην οποία πήρα την πρώτη μου νίκη σε αγώνες μονοθεσίων, πίσω στο 2007. Φέτος, έχοντας πλήρη χειμερινή προετοιμασία, έχω κάνει σαφές βήμα προς τα εμπρός και πιστεύω πως έχω πολλά ακόμα να προσφέρω. Δεν είχα πολλή τύχη στους αγώνες φέτος αλλά η ομάδα ξέρει πως αποδίδω και η ανανέωση αυτή είναι απόδειξη της εμπιστοσύνης σε εμένα και την οδήγησή μου. Απολαμβάνω να είμαι μέλος της ομάδας και teammate του Lewis. Έχουμε μία καλή, ειλικρινή και ξεκάθαρη σχέση, στοχεύοντας πάντα στα καλύτερα αποτελέσματα για τη Mercedes. Έχουμε μεγάλη μάχη στα χέρια μας τώρα και είναι θετικό που έχει ξεκαθαριστεί το μέλλον και των δύο. Μπορούμε πλέον να στρέψουμε όλη μας την προσοχή στη μάχη του τίτλου. Προφανώς στόχος μου είναι να συνεχίσω να αποδίδω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ώστε να πείσω την ομάδα να πάρει την ίδια απόφαση κι όταν θα εξετάζει τη σύνθεση του 2020», είπε ο Bottas.

Advertisement

Από πλευράς της Mercedes, στη νέα συμφωνία αναφέρθηκε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων του ομίλου και CEO της ομάδας, Toto Wolff.

Advertisement

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους επεκτείνουμε το συμβόλαιο του Valtteri για έναν ακόμα χρόνο, επιβεβαιώνοντας πως δεν θα αλλάξουμε τη σύνθεσή μας το 2019. Ειδικά το γεγονός ότι το κάναμε στον εντός έδρας αγώνα για εμάς στο Χόκενχαϊμ. Φέτος ο Valtteri αποδίδει εξαιρετικά και αν δεν υπήρχαν οι δικές μας αστοχίες και η ατυχία του, θα μπορούσε να είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας. Πήραμε αυτή την απόφαση όχι μόνο βάσει της αδιαμφισβήτητης ταχύτητάς τους και του τρόπου δουλειάς του αλλά και λόγω του χαρακτήρα του. Η σχέση του με την ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Lewis, είναι ανοιχτή και είναι μία σχέση εμπιστοσύνης. Χωρίς πολιτική. Αυτά είναι τα σωστά συστατικά για να μπορεί μία ομάδα να μάχεται με τους αντιπάλους της για τους τίτλους και αντικατοπτρίζουν ως πρεσβεύουμε ως ομάδα», είπε ο Αυστριακός.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε τη σχέση των δύο, καθώς ο Wolff ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που τον έφερε στην F1 όταν ήταν μέλος της διοίκησης της Williams. Και φυσικά, ήταν αυτός που τον πήρε στη Mercedes. Όταν ο Bottas έλεγε προ ημερών πως διαπραγματεύεται μόνος του το νέο του συμβόλαιο, εννοούσε πως έπρεπε επί της ουσίας να συμφωνήσει με τον άνθρωπο που τον έχει συντροφέψει σε όλη του την καριέρα στο σπορ.

Advertisement

Φέτος, μετά από τους πρώτους δέκα αγώνες της σεζόν, ο Φινλανδός είναι στη δέκατη θέση της βαθμολογίας με 104 πόντους στο ενεργητικό του. Δεν έχει βρεθεί ακόμα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου όμως ήταν δεύτερος στα Grand Prix του Μπαχρέιν, της Κίνας, της Ισπανίας και του Καναδά.