Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσους ίππους θα έχει το Jeep Grand Wagoneer Trackhawk;

Ελλάδα 3:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσους ίππους θα έχει το Jeep Grand Wagoneer Trackhawk;

ΝΕΑ

Πόσους ίππους θα έχει το Jeep Grand Wagoneer Trackhawk;

ΝΕΑ

Ένα εσωτερικό έγγραφο από τον προμηθευτή ZF, παρουσιάζει μια σειρά από μοντέλα προπαραγωγής που χρησιμοποιούν το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο της εταιρείας. Μεταξύ των μοντέλων που αναφέρονται ότι θα φορούν το συγκεκριμένο κιβώτιο ταχυτήτων ήταν και το Jeep Grand Wagoneer. Τι άλλο;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αυτό είναι ενδιαφέρον από μόνο του, αλλά το έγγραφο αναφέρει επίσης κι ένα Grand Wagoneer Trackhawk. Η Jeep αποκάλυψε το Grand Cherokee Trackhawk το 2017 στη Νέα Υόρκη. Το μοντέλο διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 6,2 λίτρων, με 716 PS και ροπή 874 Nm. Συνδυάζεται σε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων το οποίο του επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h μέσα σε 3,7 sec προτού φτάσει στη μέγιστη ταχύτητα των 289 km/h.

Jeep_grand_wagoneer-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Επιστρέφοντας στο Grand Wagoneer, το Trackhawk θα διαθέτει κινητήρα V8 6,2 λίτρων με 729 PS. Εάν οι αριθμοί επαληθευτούν, τότε θα είναι ελαφρώς πιο ισχυρό από το Dodge Challenger SRT Hellcat του 2019, το οποίο θα χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο κινητήρα που αποδίδει 727 PS και ροπή στρέψης 888 Nm. Η Jeep δοκίμαζε ένα Grand Wagoneer Trackhawk πέρυσι παρότι τώρα αρνείται τα πάντα. Ανεξάρτητα από το γεγονός, η παρουσίαση των κεφαλαιαγορών της FCA, επιβεβαίωσε περίτρανα ότι το μοντέλο θα προσφερθεί επίσης και με ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Το Grand Wagoneer είναι επίσης σχεδιασμένο να διαθέτει τόσο ημιαυτόνομη τεχνολογία οδήγησης όσο και χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας υψηλής τεχνολογίας.