Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ισχυρότερη και πιο ελαφριά από την CS η νέα BMW M3

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ισχυρότερη και πιο ελαφριά από την CS η νέα BMW M3

ΝΕΑ

Ισχυρότερη και πιο ελαφριά από την CS η νέα BMW M3

ΝΕΑ

Η επόμενη γενιά της BMW M3 θα έχει κερδίσει σε ισχύ και θα έχει χάσει βάρος σε σχέση με την ήδη ικανότατη, υφιστάμενη M3 CS.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η M3 CS είναι σήμερα η πιο εστιασμένη στην απόδοση έκδοση του θρυλικού μοντέλου της BMW χάρη στην τονισμένη ισχύ και το χαμηλό βάρος που προσφέρει η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων. Ωστόσο τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα στο μέλλον καθώς η νέα γενιά της Μ3 που αναμένεται το 2020 θα είναι ακόμα πιο δυνατή και πιο ελαφριά από την CS. Αυτά τα δεδομένα μάλιστα θα αφορούν την κανονική Μ3 και όχι κάποια ειδική της έκδοση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Τύπο η νέα Μ3 θα έχει 470 ίππους ενώ χάρη στην νέα πλατφόρμα CLAR της BMW η οποία χρησιμοποιεί ανθρακονήματα στη δομή του αμαξώματος και σε συνδυασμό με την οροφή από το ίδιο υλικό το βάρος δεν θα ξεπερνά τα 1.585 κιλά. Και αυτό γίνεται ακόμα πιο σημαντικό εάν αναλογιστούμε πως το αμάξωμα της νέας γενιάς θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το σημερινό.

new-bmw-m3-spy-photo4567654harpi640

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με την Μ5 η νέα Μ3 κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διαθέτει το προηγμένο σύστημα κατ’επιλογή τετρακίνησης. Οι φήμες πάντως αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις για την υιοθέτηση ενός συστήματος ενεργητικής τετραδιεύθυνσης που θα βελτιώσει την ευελιξία αλλά και την σταθερότητα του αυτοκινήτου, ενώ σε περίπτωση εφαρμογής της θα διατίθεται μόνο στην Μ3 και όχι και σε άλλες εκδόσεις της Σειράς 3.

new-bmw-m3-spy-photo4567654harpi640_1