Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μεξικού: Παίζει μόνος του ο Ogier (video)

Ελλάδα 22:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Μεξικού: Παίζει μόνος του ο Ogier (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μεξικού: Παίζει μόνος του ο Ogier (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Αγκαλιά με τη νίκη βρίσκεται στο Ράλι Μεξικού ο Σεμπαστιέν Οζιέ! Ο Γάλλος πάει στη τελευταία ημέρα του αγώνα έχοντας προβάδισμα σχεδόν τριών λεπτών από τον ανταγωνισμό, διαφορά που δεν καλύπτεται αν δεν υπάρξει κάποιο οδηγικό λάθος ή τεχνικό πρόβλημα. Μάλιστα, ο οδηγός της Volkswagen που ήταν ταχύτερος σε έξι από τις επτά ειδικές της ημέρας, είχε και ένα… προσωρινό δράμα στη 18η ειδική διαδρομή, όταν βρήκε στο δρόμο του μία… κλειστή πύλη! Ο συνοδηγός του, Ζουλιέν Ινγράσια, κατέβηκε και κατάφερε να την ανοίξει, με το πλήρωμα του Polo R WRC να χάνει μισό λεπτό.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, ο δεύτερος της γενικής, Μίκο Χίρβονεν, έχανε ακόμα περισσότερο χρόνο στην ίδια ειδική, λόγω κλαταρισμένου ελαστικού στο DS3 WRC. Συγκεκριμένα, σχεδόν δύο λεπτά! Από την εξίσωση έχει αφαιρεθεί το όνομα του Μαντς Όστμπεργκ που είδε τις εντυπωσιακές του προσπάθειες να πηγαίνουν στράφι λόγω προβλήματος στον εναλλάκτη του κινητήρα του Ford Fiesta WRC της M-Sport.

Είναι όμως ο teammate του Νορβηγού, ο Τιερί Νεβίλ, αυτός που σηκώνει πλέον τη σημαία της βρετανικής ιδιωτικής ομάδας, κυνηγώντας το πρώτο βάθρο της καριέρας του στο WRC. Η διαφορά του Φινλανδού της Citroen με τον Βέλγο της M-Sport, είναι πλέον στα 7.5 δευτερόλεπτα!

Ίδια αλληλουχία εκπροσώπων ομάδων, με τους Ντάνι Σόρντο και Νάσερ Αλ-Ατίγια να ακολουθούν στη κατάταξη, χωρίς να απειλούν ή να απειλούνται. Αντίθετα γίνεται μάχη για την έκτη θέση, με τον Κρις Άτκινσον που επιστρέφει στη δράση με ένα DS3 WRC της Abu Dhabi Citroen, να έχει βρει ρυθμό. Ο Αυστραλός πέρασε τον Μπενίτο Γκέρα και πλέον απειλεί τον Κεν Μπλοκ.

Advertisement
Advertisement

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπληρώνουν τα Fiesta WRC των Μάρτιν Πρόκοπ και Ευγένι Νοβίκοφ, με τον Ρώσο να ανακάμπτει επίσης μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την ECU του αυτοκινήτου του το πρωί της Παρασκευής.

Όσο για τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με το δεύτερο εργοστασιακό Polo,  επανεκκίνησε χάρη στο σύστημα Rally 2 αλλά είναι ακόμα στη 18η θέση της γενικής κατάταξης, 38 λεπτά πίσω από τις θέσεις της βαθμολογούμενης δεκάδας.
[nggallery id=2065]
Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ20:
1.  Σεμπαστιέν Οζιέ    Volkswagen         3h38m42.2s
2.  Μίκο Χίρβονεν     Citroen             + 2m52.4s
3.  Τιερί Νεβίλ   M-Sport Ford        + 2m59.9s
4.  Ντάνι Σόρντο Citroen             + 4m45.2s
5.  Νάσερ Αλ-Ατίγια  M-Sport Ford        + 5m33.9s
6.  Κεν Μπλοκ          Hoonigan Ford       + 8m57.1s
7.  Κρίς Άτκινσον   Abu Dhabi Citroen   + 9m23.8s
8.  Μπενίτο Γκέρα      CRT Citroen        + 10m00.9s
9.  Μάρτιν Πρόκοπ      Czech Ford         + 11m22.3s
10.  Ευγένι Νοβίκοφ     M-Sport Ford       + 15m41.9s

Απομένει μόνο μία ημέρα δράση στο Μεξικό, που περιλαμβάνει μόνο τρεις ειδικές διαδρομές. Αν η Power Stage είναι απλή υπόθεση και η Υπέρ-Ειδική με την οποία θα ολοκληρωθεί ο αγώνας καλύπτει μόλις 4 χιλιόμετρα, η εναρκτήρια διαδρομή, η Γκουαναχουατίτο, μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες αφού απλώνεται σε μήκους 54 χιλιομέτρων αφιλόξενα εδάφη!

Advertisement

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε, τις καλύτερες στιγμές της ημέρας.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement