Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο στη Σαραγόσα το νέο Mokka

Ελλάδα 7:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο στη Σαραγόσα το νέο Mokka

ΝΕΑ

Έτοιμο στη Σαραγόσα το νέο Mokka

ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Opel, Karl-Thomas Neumann, οδήγησε το πρώτο Mokka X έξω από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Σαραγόσα. Η ανανεωμένη έκδοση του μικρού SUV θα αρχίσει να πωλείται τους επόμενους μήνες στην ευρωπαϊκή αγορά και συγκεκριμένα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το γράμμα «Χ» θα συνοδεύει πλέον κάθε νέο SUV και crossover που θα παρουσιάζει η Opel. Στην περίπτωση του Mokka X, η ανανέωση έφερε σχεδιαστικές αλλαγές στο αμάξωμα των 4,28 m, πιο λειτουργικό εσωτερικό με μεγάλη οθόνης αφής (7 ή 8 ιντσών, ανάλογα με την έκδοση) και ένα νέο βενζινοκινητήρα 1.4 turbo 152 PS, δίπλα στο γνωστό 1.6 diesel με τους 136 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το Mokka αποτελεί έναν από τους «πυλώνες» της Opel, καθώς από το λανσάρισμά του, το 2012, μέχρι και σήμερα μετρά περισσότερες από 600.000 παραγγελίες. Είναι αυτή τη στιγμή το τρίτο σε πωλήσεις μικρό SUV στην Ευρώπη, πίσω από τα Renault Captur και Peugeot 2008.

Το εργοστάσιο της General Motors στη Σαραγόσα άρχισε να λειτουργεί το 1982 και αποτελεί ουσιαστικά την «καρδιά» της Opel στην Ευρώπη. Εκεί κατασκευάζονται επίσης τα Corsa και Meriva, ενώ παλαιότερα υπήρχαν γραμμές παραγωγής των Astra, Kadett, Tigra, Combo.

Το NewsAuto.gr θα ταξιδέψει σύντομα στο Εδιμβούργο για να οδηγήσει το Mokka X και θα σας μεταφέρει άμεσα τις εντυπώσεις του.

Advertisement