Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έρθουν τα νέα Ford;

Ελλάδα 15:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα έρθουν τα νέα Ford;

ΝΕΑ

Πότε θα έρθουν τα νέα Ford;

ΝΕΑ

Ιδιαίτερη σημασία έχει το 2016 για τη Ford και στην Ελλάδα, καθώς το λανσάρισμα νέων μοντέλων θα τη βοηθήσει να αυξήσει το μερίδιό της αλλά και το κύρος της. Το νέο έτος αναμένονται μεταξύ άλλων τρία νέα μοντέλα, τα SUV Edge και EcoSport, όπως επίσης το hatchback επιδόσεων, το Focus RS.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Για να δούμε πότε θα αφιχθούν τα τρία Ford στη χώρα μας, αλλά και να μάθουμε λίγες λεπτομέρειες για το καθένα.

Focus RS: Απρίλιο
Η νέα γενιά του Focus RS εφοδιάζεται με τετρακίνηση και τον 2.3 EcoBoost της Mustang, σε βελτιωμένη όμως έκδοση μέγιστης ισχύος 350 ίππων και ροπής 47,9 kgm (με λειτουργία overboost). Το καυτό hatch ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 σε 4,7 sec, επιταχύνει ως τα 266 km/h και διαθέτει μέχρι και Drift Mode για εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις.

Advertisement
Advertisement

Ford Edge: Αρχές καλοκαιριού
Το μήκους 4,78 m. SUV θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Ford πάνω από το Kuga και θα απευθυνθεί στο κοινό που αναζητεί ένα ευρύχωρο όχημα ελεύθερου χρόνου με πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Εφοδιάζεται με το σύστημα Intelligent All-Wheel Drive της Ford και μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τα Mondeo, S-MAX, Galaxy. Αρχικά θα προσφέρεται στην Ευρώπη με δύο εκδόσεις του 2λιτρου diesel, με 180 και 210 ίππους (twin-turbo ο δεύτερος). Δύο θα είναι τα διαθέσιμα κιβώτια: το 6τάχυτο μηχανικό και αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Advertisement

Ford EcoSport: Μέσα του έτους
Το EcoSport κυκλοφορεί εδώ και λίγα χρόνια στην υπόλοιπη Ευρώπη, όμως δεν είχε αποφασιστεί έως σήμερα η εισαγωγή του στην Ελλάδα. Έχει μήκος 4,27 m. και κυκλοφορεί αποκλειστικά ως προσθιοκίνητο. Η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνει ένα diesel (1.5 TDCi με 95 PS) και τρεις βενζίνης (ο ατμοσφαιρικός 1.5 Ti-VCT απόδοσης 112 PS, ο 1.0 EcoBoost με τα 125 PS και ο ίδιος στην πιο ισχυρή έκδοση με τους 140 ίππους).

Advertisement