Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Lorenzo

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Lorenzo

NEWSMOTO

MotoGP: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Lorenzo

NEWSMOTO

Ο Κέισι Στόνερ επικράτησε στο MotoGP του Philip Island αλλά είναι ο Χόρχε Λορένθο αυτός που πανηγυρίζει αφού εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο! Ουσιαστικά η υπόθεση… πρωτάθλημα έκλεισε στο δεύτερο γύρο όταν και ο έτερος διεκδικητής, Ντάνι Πεντρόσα, είχε πτώση στη φουρκέτα της πίστας στη χώρα των καγκουρό. Έτσι το όνειρο της μεγάλης ανατροπής (με τις συνεχόμενες νίκες του είχε μειώσει τη διαφορά στους 23 πόντους) κατέρρευσε, αν και είχε κάνει φοβερό ξεκίνημα προσπερνώντας τον Λορένθο αλλά και τον ομόσταβλό του στη Honda, που είχε την pole position.

Advertisement
Advertisement

Η άτυχη στιγμή του Πεντρόσα, διευκόλυνε πολύ τα πράγματα για τον Λορένθο. Με άνεση έφτασε δεύτερος στον τερματισμό, θέση που ήταν αρκετή για να καθίσει για δεύτερη φορά στη καριέρα του, στο θρόνο της κορυφαίας κατηγορίας των δύο τροχών.

Χαράς ευαγγέλια για τους Αυστραλούς που είδαν τον Στόνερ να πετυχαίνει την έκτη συνεχόμενη νίκη εντός έδρας – και τελευταία αφού έχει ανακοινώσει την αποχώρηση του από το σπορ στο τέλος της σεζόν. Μία νίκη που ήρθε διά περιπάτου αφού λίγο μετά τη πτώση του Πεντρόσα, ανέκτησε τη πρωτοπορία που έχασε στην εκκίνηση και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Καλ Κράτσλοου για λογαριασμό της Yamaha Tech3. Ήταν η δεύτερη φετινή παρουσία του εκεί και πολύ ευκολότερη από τη προηγούμενη αφού δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε. Η μεγάλη μάχη της ημέρας έγινε ανάμεσα στον έτερο αναβάτη της Yamaha Tech3, τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο, με τους Αλβάρο Μπαουτίστα (Honda Gresini) και Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda).

Advertisement
Advertisement

Τερμάτισαν με τη προαναφερθείσα σειρά και νικητή της μάχης τον Ιταλό. Ο συμπατριώτης του, Βαλεντίνο Ρόσι ήταν έβδομος, μπροστά από τον Νίκι Χέιντεν με τις δύο εργοστασιακές Ducati να τερματίζουν σε παράταξη. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Κάρελ Έιμπραχαμ (Cardion AB) και ο Αλέιξ Εσπαργκάρο της (Aspar) που πρώτευσε κι ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες CRT.

Η σεζόν κλείνει σε δύο εβδομάδες στη πίστα Ricardo Tormo της Ισπανίας.
[nggallery id=870]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!