Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Γιατί η Ferrari δεν πουλάει την LaFerrari Aperta στον βαθύπλουτο;

Ελλάδα 23:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Ferrari δεν πουλάει την LaFerrari Aperta στον βαθύπλουτο;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Γιατί η Ferrari δεν πουλάει την LaFerrari Aperta στον βαθύπλουτο;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όταν είσαι ο… Βασιλιάς της αυτοκίνησης, μπορείς να επιλέγεις τους πελάτες σου και να τους απορρίπτεις ακόμα και αν είναι αυτοί βαθύπλουτοι. Η ιστορία του Νοτιοκορεάτη επιχειρηματία David Lee και της Ferrari είναι ιδιαίτερη. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Advertisement
Advertisement

Ο μεγαλο-κοσμηματοπώλης και εισαγωγέας των πιο ακριβών φιρμών της ωρολογοποιίας, έχει έντονο πάθος με την Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Στη θεόρατη έπαυλή του, στο ειδικό διαμορφωμένο πολυτελέστατο γκαράζ, αναπαύονται τουλάχιστον δέκα Ιταλίδες καλλονές, όλων των ηλικιών.

Εκεί βρίσκονται μεταξύ άλλων οι LaFerrari, Enzo, 288 GTO, F40, F50, FF, 458 Speciale Aperta, California T και το πρόσφατο απόκτημά του -σε κίτρινο χρώμα-  F12tdfDSKL!

H Ferrari F12tdfDSKL

H Ferrari F12tdfDSKL

Ο κος Lee λοιπόν ήθελε να αποκτήσει και μία LaFerrari Aperta η οποία παράγεται από τα χέρια (κυριολεκτικά) των τεχνικών με τις άσπρες ποδιές στο Μαρανέλο, σε μόλις 200 κομμάτια. Η τιμή της πάνω από τα 2.000.000€. Μάλιστα ο επιχειρηματίας για να… γλυκάνει τους Ιταλούς και να του πουλήσουν τη μία από τις 200, παρήγγειλε τέσσερις ακόμα Ferrari!
Οι Ιταλοί όμως δε… γλυκάθηκαν. Λένε πεισματικά ΟΧΙ στον κο Lee, έστω και αν είναι ένα από τους καλύτερους πελάτες τους, παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Η αιτία του βροντερού «ΟΧΙ» αποκαλύφθηκε από τους Los Angeles Times: ο David Lee είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα social media και γενικότερα στο διαδίκτυο. Πέρα της -λογικής- προώθησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, προβάλει έντονα τη συλλογή του με τις Ferrari, κάτι που δεν αρέσει στους Ιταλούς. Όμως σύμφωνα με τους ψιθύρους, αυτή είναι η επίσημη αιτία.

Η ουσία βρίσκεται στις φιλίες που έχει ο Νοτιοκορεάτης με Δημοσιογράφους -κυρίως του αυτοκινήτου- στους οποίους συχνά – πυκνά, δίνει τα αυτοκίνητά του για δοκιμές-παρουσιάσεις. Αυτό δεν αρέσει στους Ιταλούς, αφού θα ήθελαν αυτή η διαδικασία να περνάει από το ανάλογο Γραφείο Τύπου της εταιρείας, ως είθισται.

Ετσι με-τα της… στερήσεως της LaFerrari Aperta, βρήκαν τον τρόπο να εκδικηθούν τον παθιασμένο με τις Ιταλίδες πελάτη τους…

Advertisement

david_lee_newsauto_2

 

Advertisement