Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Νίκη για τον Λιβέρη σε διεθνή αγώνα καρτ στο Βέλγιο!

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νίκη για τον Λιβέρη σε διεθνή αγώνα καρτ στο Βέλγιο!

ΑΓΩΝΕΣ

Νίκη για τον Λιβέρη σε διεθνή αγώνα καρτ στο Βέλγιο!

ΑΓΩΝΕΣ

Την πρώτη του νίκη σε διεθνή αγώνα καρτ και μάλιστα στην ανώτατη κατηγορία Rotax DD2, πέτυχε την περασμένη Κυριακή ο 14χρονος Ελληνας οδηγός της κορυφαίας ομάδας Daems, Διονύσης Λιβέρης, στην ταχύτατη πίστα Mariembourg στο Βέλγιο.

Advertisement
Advertisement

Η πρωτιά του νεαρού οδηγού έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη δεύτερη θέση που έφερε στον πρώτο αγώνα στο Genk του Βελγίου, στο πρωτάθλημα των Κάτω Χωρών όπου συμμετέχουν 118 οδηγοί.

Η ταχύτητα του Λιβέρη φάνηκε από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου όπου σημείωνε ανταγωνιστικούς χρόνους πραγματοποιώντας πολλούς γύρους, χωρίς να αλλάζει λάστιχα. Τη μέρα του αγώνα χιόνισε και οι  διοργανωτές για να προλάβουν καθώς ο καιρός βελτιώνονταν, ξεκίνησαν τον πρώτο από τους τρεις προγραμματισμένους αγώνες των 13 γύρων με κλήρο για τη σειρά εκκίνησης.

Ωφελημένος από την ανακατεμένη τράπουλα βγήκε ο Βέλγος Puelings που κέρδισε το σκέλος με τον Λιβέρη δεύτερο, αλλά με τον ταχύτερο γύρο και το λογικό φαβορί επίσης Βέλγο Przypylak στην τρίτη θέση.

Advertisement
Advertisement

Στον δεύτερο αγώνα η σειρά εκκίνησης αντιστράφηκε και μερικούς γύρους μετά ο Λιβέρης πήρε κεφάλι και τερμάτισε πρώτος με τον Przypylak δεύτερο και τον Puelings τρίτο. Στον τελικό ο Έλληνας οδηγός εκίνησε από pole position, έκανε τον ταχύτερο γύρο και δεν απειλήθηκε σοβαρά από τους Przypylak και Puelings που ακολούθησαν.

Επόμενος αγώνας του νεαρού Έλληνα είναι τώρα στο πολύ δύσκολο Πρωτάθλημα Κεντρικής Ευρώπης στην Adria της Ιταλίας ανήμερα το Πάσχα των Καθολικών.

Ακολουθεί την Κυριακή του Θωμά αγώνας των Κάτω Χωρών στο Genk και η πρώτη φάση ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου με τον κορυφαία διοργάνωση του πρώτου Πανευρωπαϊκού αγώνα της χρονιάς και πάλι στο Genk. Τον οδηγό προπονεί ο διεθνής πρωταθλητής Γιάννης Αντωνιάδης και στηρίζουν η Βιοχάλκο-ΕΛΒΑΛ με τα άφλεκτα υλικά EtalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα Los Angeles Chargers του αμερικανικού football και ο όμιλος Chipita-7Days.