Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Νέο αγωνιστικό VW Polo GTI με 270 άλογα

Ελλάδα 17:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο αγωνιστικό VW Polo GTI με 270 άλογα

ΑΓΩΝΕΣ

Νέο αγωνιστικό VW Polo GTI με 270 άλογα

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η Volkswagen Motorsport να εγκατέλειψε πέρυσι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι τερματίζοντας το πρόγραμμα της εργοστασιακής ομάδας που σάρωνε τους τίτλους, όμως δεν γύρισε εντελώς την πλάτη στο θεσμό. Κάθε άλλο μάλιστα αφού ετοιμάζει ένα «πολεμικό» Polo GTI R5!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η γερμανική μάρκα δεν θα έχει εργοστασιακή ομάδα στην κατηγορία WRC2, άλλωστε εκεί υπάρχει ένα άλλο brand του VW Group, η Skoda. Όμως ετοιμάζει ένα όπλο για ιδιώτες, το οποίο θα παρέχει σε πακέτο με τεχνική υποστήριξη.

Προς το παρόν το Polo GTI R5 παρουσιάστηκε σε σκίτσο αλλά αναμφίβολα ήδη αρκετοί οδηγοί ανά την Ευρώπη και όχι μόνο, σκέφτονται να βγουν στις ειδικές διαδρομές πίσω από το τιμόνι του. Τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν οι δοκιμές εξέλιξης ενώ θα ξεκινήσει να πωλείται μετά το καλοκαίρι του 2018. Άρα ουσιαστικά, όποιος ιδιώτης θέλει να βγάλει πλήρες πρόγραμμα με αυτό, θα το κάνει το 2019.

Advertisement
Advertisement

Το Polo GTI R5 θα βασίζεται στην έκτη γενιά του επιβατικού μοντέλου που θα αποκαλυφθεί προσεχώς, έχοντας ισχύ 270 ίππων. Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Gerard-Jan de Jongh που αποτελούσε το «μυαλό» πίσω από τους τέσσερις τίτλους που πήρε με Volkswagen o Sebastien Ogier (2013-2016). Όσο για τον υπεύθυνο εξέλιξης, αυτός θα είναι ο Francois-Xavier Demaison.

«Με το Polo GTI R5 θέλουμε να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε κατακτώντας τέσσερις παγκόσμιους τίτλους, σε ιδιώτες που θέλουν να πετύχουν. Παρέχοντάς τους ένα αγωνιστικό όχημα πρώτης γραμμής που θα μπορεί να διεκδικεί τίτλους σε αμέτρητους θεσμούς: από το WRC έως εθνικά πρωταθλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Volkswagen Motorsport, Sven Smeets.