Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen I.D. Crozz: Η VW επιμένει ηλεκτρικά!

Ελλάδα 23:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen I.D. Crozz: Η VW επιμένει ηλεκτρικά!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen I.D. Crozz: Η VW επιμένει ηλεκτρικά!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά τα I.D. Hatchback και I.D. Buzz, η Volkswagen αποφάσισε να τριτώσει το καλό με τα αμιγώς ηλεκτρικά πρωτότυπά της, αποκαλύπτοντας στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, το I.D. Crozz!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Σας είχαμε εδώ και μέρες προϊδεάσει για το πλάνο αποκάλυψης ενός ηλεκτρικού crossover στη έκθεση της μεγαλούπολης της Κίνας. Να το λοιπόν, ένα εντυπωσιακό όχημα ελεύθερου χρόνου για το κοντινό μέλλον, αφού εκτιμάται πως θα μπορούσε να μπει στην παραγωγή στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Πατάει στην ίδια πλατφόρμα με τα άλλα δύο ηλεκτρικά «αδέρφια» του και παίρνει ώθηση από δύο ηλεκτροκινητήρες, ο καθένας εκ των οποίων κινεί κι έναν άξονα. Ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται μπροστά προσφέρει 101 άλογα και ο πίσω 201, με τη συνολική ισχύ να φτάνει στα 302 άλογα.

Advertisement
Advertisement

Οι Γερμανοί κάνουν λόγο για αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων και επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα! Όσο για την 83 kWh μπαταρία, σύμφωνα με τη Volkswagen θα μπορεί μέσα σε μόλις 30 λεπτά να φορτίσει σε ποσοστό 80%!

VW-ID-Crozz-Concept-d640

«Αν κάποιος μπορεί να προβλέψει στο 100% την εικόνα του μέλλοντος, τότε μπορείτε να τη δείτε εδώ. Η VW δείχνει πως θα είναι η αυτοκίνηση μετά το 2020», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της VW, Herbert Diess.

Advertisement

Εκτός από την ηλεκτροκίνηση, το I.D. Crozz έχει ένα ακόμα κοινό με τα άλλα πρωτότυπα της σειράς I.D., πως υπόσχεται και αυτόνομη κίνηση κατά παραγγελία, καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού ο οδηγός θα παραδίδει τον έλεγχο σε τέσσερα laser scanners που θα αποτελούν «τα μάτια» του στο δρόμο.

Advertisement