Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Kona: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (+video)

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Kona: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (+video)

ΝΕΑ

Hyundai Kona: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (+video)

ΝΕΑ

H κορεάτικη φίρμα μπαίνει δυναμικά στο χώρο των μικρών SUV με το νέο Kona. Ας δούμε τα βασικά σημεία του μοντέλου της Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

To νέο μοντέλο διαθέτει ένα δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα του, στο οποίο ξεχωρίζουν τα μακρόστενα φώτα ψηλά στο καπό, που πλαισιώνονται ακριβώς από κάτω τους από τετραγωνισμένους θόλους για επιπλέον προβολείς, αλλά και χαμηλά, σχεδόν στο κέντρο του προφυλακτήρα, από έξτρα προβολείς ομίχλης.

Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται επίσης από τη διαφορετικού χρώματος οροφή, αλλά και από τα πλαστικά προστατευτικά που ντύνουν τους θόλους των τροχών. Στο πίσω μέρος, τα φώτα όπως και εμπρός είναι LED, με επίσης στενόμακρο design, ενώ υπάρχει και μια αλουμινένια «ποδιά» στον προφυλακτήρα που δίνει μια off road πινελιά.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό, η Hyundai δεν δίνει προς το παρόν στη δημοσιότητα κάποια εικόνα, ωστόσο η εταιρεία τονίζει ότι θα υπάρχει η απαραίτητη πλέον οθόνη (5, 7 ή 8 ιντσών) για το σύστημα πολυμέσων, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητού, αλλά και ένα νέο Head-Up Display. Πλήρης είναι και η γκάμα των συστημάτων ασφαλείας, με αυτόματο φρενάρισμα, προειδοποίηση και αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης, σύστημα που υποδεικνύει την ύπαρξη οχήματος στο «τυφλό σημείο» και πολλά άλλα.

Advertisement

Το νέο Hyundai Kona έχει μήκος 4,165 μέτρων, πλάτος 1,8 μέτρων, ύψος 1,55 μέτρων και μεταξόνιο 2,6 μέτρων.

Advertisement

Στους κινητήρες του, στην Ευρώπη το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί με τον 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα (T-GDI) των 120 ίππων, που συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά και με τον 1,6 T-GDI των 177 ίππων. Παράλληλα, θα υπάρχει και επιλογή για 1.600άρη diesel κινητήρα. Ανάλογα με τον κινητήρα, θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής προσθιοκίνητης ή τετρακίνητης έκδοσης. Στην πρώτη περίπτωση η πίσω ανάρτηση θα φέρει ημιάκαμπτο άξονα, ενώ στη δεύτερη, πολλαπλούς συνδέσμους.

Η Hyundai θα λανσάρει τέλος και μια ειδική έκδοση «Iron Man» του Kona, που είναι 40 χλστ. πιο πλατιά, έχει ειδικά LED φώτα, ματ γκρι καπό, κόκκινες και χρυσαφί λεπτομέρειες, ζάντες 19 ιντσών με μάσκα Iron Man στο κέντρο τους και πολλά άλλα.