Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη Bentley Continental GT

Ελλάδα 6:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη Bentley Continental GT

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη Bentley Continental GT

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Bentley αποκάλυψε την τρίτη γενιά της Continental GT, του απόλυτου Grand Tourer που στοχεύει στο να βρεθεί στην κορυφή της κατηγορίας πολυτελών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Παρότι διατηρεί βασικά σχεδιαστικά στοιχεία του DNA της μάρκας, έχει αντλήσει έμπνευση από τον εντυπωσιακό πρωτότυπο EXP 10 Speed 6. Έτσι η νέα Continental GT έχει πιο σμιλεμένη σιλουέτα, πιο δυναμική, απ’ άκρη σ’ άκρη αποτελεί ωδή σε καμπύλες.

Πατάει στην πλατφόρμα MSB (σ.σ. η ίδια που χρησιμοποιείται και για την Porsche Panamera, είναι μεγαλύτερη σε μήκος και σε πλάτος (κατά 25mm), με μεγαλύτερο μεταξόνιο (κατά 110mm)  και με χαμηλότερο προφίλ, με τους Βρετανούς να μετατοπίζουν τον εμπρός άξονα 135mm πιο μπροστά, επιτρέποντας τη χαμηλή τοποθέτηση του «προσώπου».

Advertisement
Advertisement

Κι αν το μπροστινό μέρος είναι πιο παραδοσιακό, με τη συνήθη γρίλια και τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, το πίσω έχει διαφοροποιηθεί αισθητά από τη προηγούμενη γενιά. Την παράσταση κλέβουν τα ελλειπτικά φωτιστικά σώματα, που είναι παρόμοιου σχήματος με τις απολήξεις των εξατμίσεων.

2018-Bentley-Continental-GT-m640x360

Στο εσωτερικό, ως Bentley δεν θα μπορούσε παρά να φοράει τα καλύτερα υλικά, όπως υψηλής ποιότητας δέρμα, περισσότερα από δέκα τετραγωνικά μέτρα ξύλου που είναι τοποθετημένα με ανθρώπινο χέρι.

Advertisement

2018-Bentley-Continental-GT-k640

Κι αν εκεί η πολυτελής μάρκας παραμένει πιστή στην παράδοση, έχει κάνει βήματα εμπρός σε ότι αφορά στην πληροφορία προς τον οδηγό. Ο πίνακας οργάνων είναι πλέον ψηφιακός και «δένει» με την υψηλής ποιότητας οθόνη 12.3 ιντσών που προσφέρει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες από τα συστήματα πλοήγησης και infotainment.

Advertisement

2018-Bentley-Continental-GT-d640

Αυτό που δεν έχει ο ανταγωνισμός και θυμίζει λειτουργία οχήματος, James Bond, είναι πως με το πάτωμα ενός κουμπιού, το πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας μεταμορφώνεται! Το κομμάτι της οθόνης ουσιαστικά είναι ένα περιστρεφόμενο τμήμα τριών μερών, όπου ο οδηγός μπορεί ήταν να έχει την ψηφιακή απεικόνιση κάθε λειτουργίας, είτε τρεις αναλογικούς δείκτες με θερμοκρασία, ρολόι και πυξίδα, είτε… τίποτα, απλά συνέχεια του πολυτελών υλικών ταμπλό.

2018-Bentley-Continental-GT-h640tall 2018-Bentley-Continental-GT-i640tall 2018-Bentley-Continental-GT-g640tall

Advertisement

Παρά τη χρήση κοινής πλατφόρμας με άλλα οχήματα του VW Group, η Bentley τονίζει πως το 82% των μερών του συγκεκριμένου οχήματος, αποτελείται από μέρη αποκλειστικά για τη Bentley – που δεν χρησιμοποιούνται σε κανένα άλλο δημιούργημα του ομίλου.

Η νέα Continental GT  παίρνει ώθηση από τον ανανεωμένο W12 TSI κινητήρα χωρητικότητας 6 λίτρων, που στο πλαίσιο της γενικότερης «δίαιτας» που έχει κρατήσει το συνολικό της βάρος στα 2.250 κιλά (με εκτενή χρήση αλουμινίου), είναι κατά 85 κιλά ελαφρύτερος σε σχέση με τη μονάδα που εφοδίαζε τη δεύτερη γενιά. Προσφέρει 635 PS και 91.8 kgm ροπής. Αριθμοί που εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 333 km/h και επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 3.7 sec.

2018-Bentley-Continental-GT-n640

Η τεχνολογική φαρέτρα περιλαμβάνει επίσης το σύστημα Bentley Dynamic Ride, που ελέγχει και προσαρμόζει τις ηλεκτρονικές λειτουργίες του anti-roll bar στους δύο άξονες, προσφέροντας τη μέγιστη άνεση αλλά και τον καλύτερο έλεγχο όταν η οδήγηση είναι πιο σπορτίφ. Όπως υπόσχονται οι τεχνικοί της, ουσιαστικά μηδενίζει τις κλίσεις στις στροφές, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη επαφή των ελαστικών στο οδόστρωμα.

2018-Bentley-Continental-GT-b640

Η νέα Continental GT θα μπει στη γραμμή της παραγωγής στα τέλη της χρονιάς, με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται την Άνοιξη του 2018. Ακόμα η Bentley δεν έχει πει τίποτα για τιμές αλλά η νέα γενιά αναμένεται να κοστίζει λίγο περισσότερο από την απερχόμενη.

2018-Bentley-Continental-GT-f640short 2018-Bentley-Continental-GT-j640tall 2018-Bentley-Continental-GT-l640