Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο SEAT Arona

Ελλάδα 17:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο SEAT Arona

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο SEAT Arona

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Yποδεχόμαστε το πρώτο μικρό SUV στην ιστορία της SEAT. Το Newsauto ταξιδεύει στη Βαρκελώνη-όντας ένα από τα ελάχιστα Μέσα παγκοσμίως- για να γνωρίσει από κοντά το νέο Arona στην πρώτη του στατική παρουσίαση.

Advertisement
Advertisement

Αποστολή στη Βαρκελώνη: Τάκης Τρακουσέλλης

Μετά από αρκετές τίζερ εικόνες & πολλά κατασκοπευτικά βίντεο, η SEAT μας παρουσιάζει το νέο Arona με το οποίο θα εμπλουτίσει την γκάμα των SUV μοντέλων της. To εν λόγω αυτοκίνητο εντάσσεται στην δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV και τοποθετείται κάτω από το πρόσφατα λανσαρισμένο Ateca.

Σε επίπεδο σχεδίασης το ισπανικό μοντέλο ακολουθεί μια αρκετά σύγχρονη αισθητική, με τη γενικότερη εικόνα να παραπέμπει στο μεγαλύτερο Ateca. Κυρίαρχα στοιχεία σε αυτό τον τομέα η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα μυώδη σπόιλερ και φυσικά η διχρωμία του αμαξώματος (θα υπάρχουν 68 συνδυασμοί χρωμάτων).

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι φυσικό, το μοντέλο πατά πάνω στην πλατφόρμα MQB AO και βασίζεται στο νέο Ibiza. Έχει μήκος 4.138 χλστ και η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες-συγκριτικά με το μικρό μοντέλο SEAT. Eπίσης, το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα στα 400 λίτρα. Στο εσωτερικό τώρα, η εικόνα είναι γνώριμη από το νέο Ibiza και στον εξοπλισμό του μοντέλο βρίσκουμε όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων είναι ίδια με εκείνη του Ibiza. Στη βάση βρίσκουμε τον 3κύλινδρο 1.000άρη TSI με 95 ίππους (συνδυάζεται με 5αρί χειροκίνητο κιβώτιο) ή με 115 άλογα (6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο DSG 7 σχέσεων). Στην ισχυρότερη έκδοσή του Arona, την FR,  συναντούμε τον 1,5 TSI με τους 150 ίππους και το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για μεγαλύτερη οικονομία (χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων).

Advertisement

 

Στις πετρελαιοκίνητες επιλογές τώρα, την κίνηση αναλαμβάνει ο 1,6 TDI σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης. Στην πρώτη αποδίδει 95 ίππους και στη δεύτερη 115 ίππους (η βασική επιλογή συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων ή αυτόματο DSG, ενώ η άλλη με 6άρι χειροκίνητο). Επίσης, από τα μέσα της επόμενης χρονιάς η SEAT θα εντάξει στην γκάμα του Arona και μια έκδοση με φυσικό αέριο που θα συνδυάζεται με τον 1,0 TSI και ισχύ στους 90 ίππους.

Advertisement

Περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο θα έχουμε στη διάθεσή μας το επόμενο διάστημα, καθώς το νέο Arona θα κάνει την εμφάνισή του στην επερχόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.
seat-arona-640abcseat-arona-0640aed