Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η Mercedes-AMG G63 των 577 ίππων!

Ελλάδα 22:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η Mercedes-AMG G63 των 577 ίππων!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η Mercedes-AMG G63 των 577 ίππων!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για την διαχρονικά επιβλητική G-Class που ανανεώθηκε και δυνάμωσε, χωρίς ωστόσο η νέα G63 να απαρνιέται στο ελάχιστο τις παραδοσιακές σχεδιαστικές της αρχές. Θα τη δούμε αναλυτικά τον επόμενο μήνα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης όμως οι Γερμανοί αποφάσισαν να μας τη συστήσουν τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η νέα γρίλια, τα LED φωτιστικά σώματα, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, οι μεγάλοι τροχοί που φτάνουν ακόμα και τις 22 ίντσες, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που τραβούν το μάτι σε ένα μοντέλο που όλο αλλάζει κι όλο το ίδιο είναι!

Το γνώριμο λοιπόν σουλούπι, εκσυγχρονισμένο, κουβαλώντας πληθώρα τεχνολογίας, τώρα θα προσφέρεται με τον γνωστό 4λιτρο V8 Twin-Turbo κινητήρα που προσφέρει 577 άλογα και 850 Nm ροπής στις 2.500-3.500 rpm και συνεργάζεται με το τελευταίας γενιάς 9άρι αυτόματο κιβώτιο της γερμανικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η παραπάνω συνεργασία εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 4.5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 220 km/h στη «βασική έκδοση» και στα 240 km/h στο πακέτο «AMG Driver».

Η AMG G63 που πατάει σε νέα πλατφόρμα διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων με τους #2, #3, #5 και #8 να τίθενται εκτός… μάχης όποτε δεν κρίνεται αναγκαία η συνεισφορά τους. Επίσης φορά το τελευταίας γενιάς σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC και νέας φιλοσοφίας αναρτήσεις.

Advertisement

Για τις εκτός δρόμου εξορμήσεις υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές στο διαφορικό, καθώς τρία Mode λειτουργίας για άμμο, χώμα και πετρώδη εδάφη. Έχει επίσης αυξηθεί η στεγανότητα καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να μπει νερό στο εσωτερικό ακόμα κι αν η AMG G3 κάνει… βουτιές στην προσπάθεια να διασχίσει ένα μικρό ποτάμι.

Advertisement

Οι παραγγελίες της νέας Mercedes-AMG 63 θα αρχίσουν τον προσεχή Μάρτιο.

Advertisement