Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Polo GTI: 0-100 σε 6,7 sec

Ελλάδα 20:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Polo GTI: 0-100 σε 6,7 sec

ΝΕΑ

VW Polo GTI: 0-100 σε 6,7 sec

ΝΕΑ

H κορυφαία έκδοση της 6ης γενιάς του Polo έκανε πρεμιέρα στην Φρανκφούρτη και είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Ας δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου VW Polo GTI.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

To νέο Polo GTI υιοθετεί-όπως πάντα άλλωστε-μια διακριτικά σπορτίφ εμφάνιση, χωρίς εξάρσεις και υπερβολές. Έτσι, το αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα ξεχωρίζει από τη διαφορετική μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες, τα μυώδη σπόιλερ, τις μεγάλες ζάντες των 18 ιντσών και φυσικά από τα λογότυπα «GTI» που επισημαίνουν πως πρόκειται για την ισχυρότερη στην γκάμα έκδοση. Μικρές στιλιτιστικές διαφορές, σε σύγκριση με τις απλές εκδόσεις, υπάρχουν και την καμπίνα. Εδώ βρίσκουμε το ελλειπτικό τιμόνι, τις χαρακτηριστικές καρό ταμπετσαρίες, τα ημι-μπάκετ καθίσματα και άλλα.

Advertisement
Advertisement

Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει πλέον ο γνωστός 2λιτρος TSI του VW Group με ισχύ στα 200 άλογα & 320 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ. (στην προηγούμενη γενιά είχαμε ένα 1.800άρη με 192 ίππους). Προς το παρόν είναι διαθέσιμη η έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο DSG, ενώ από την επόμενη χρονιά στις επιλογές θα προστεθεί και ένα χειροκίνητο με 6 σχέσεων. Στον τομέα των επιδόσεων τώρα, η γερμανική φίρμα ανακοινώνει 0-100 σε 6,7 sec και τελική ταχύτητα 237 km/h (μέση εργοστασιακή κατανάλωση 5,9 lt./100 km & 129 gr/km).

To νέο Polo GTI πατά στην πλατφόρμα MQB, είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με το παρελθόν και προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί για πρώτη φορά με ενεργή ανάρτηση (είναι 15 χλστ. χαμηλότερο από τις απλές εκδόσεις).