Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με τεχνολογία… Toyota το Subaru PHEV

Ελλάδα 15:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τεχνολογία… Toyota το Subaru PHEV

ΝΕΑ

Με τεχνολογία… Toyota το Subaru PHEV

ΝΕΑ

Τη Subaru και την Toyota τις συνδέουν πολύ περισσότερα από την κοινή χώρα καταγωγής των brands. Η δεύτερη κατέχει το 17% των μετοχών της πρώτης, έχουν λανσάρει ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο με διαφορετικά ονόματα (BRZ και GT86 αντίστοιχα) και ενίοτε χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία σε μοντέλα τους, όπως συμβαίνει τώρα.

Advertisement
Advertisement

Το Prius λοιπόν «δάνεισε» τεχνολογία ώστε να μπορέσει η Subaru να λανσάρει μέσα στο 2018 PHEV μοντέλο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Κι ο λόγος για αυτή την κίνηση είναι πως η ιαπωνική μάρκα δεν είναι διατεθειμένη να ξοδέψει τα χρήματα που χρειάζονται για να εξελιχθεί από το μηδέν η απαιτούμενη τεχνολογία.

«Για να μπορέσουμε να λανσάρουμε φέτος το plug-in μοντέλο μας, χρησιμοποιήσαμε όσο γινόταν περισσότερες τεχνολογίες της Toyota. Δεν μπορούμε να εμπλακούμε σε μία κούρσα εξέλιξης της εν λόγω τεχνολογίας σε μεγάλη κλίμακα», παραδέχθηκε στο Automotive News ο τεχνικός διευθυντής της Subaru, Takeshi Tachimorei.

Όλα αυτά ενώ τούτη την ώρα, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει κανένα ηλεκτρικό μοντέλο στη διαθέσιμη γκάμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού.

Advertisement
Advertisement