Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά πλάνα της Mazda

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά πλάνα της Mazda

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά πλάνα της Mazda

ΝΕΑ

Μπορεί στη χώρα μας ακόμα να μην έχει βρεθεί λύση σχετικά με την εκπροσώπηση της Mazda, όπως η ιαπωνική μάρκα συνεχίζει τέρμα γκάζι σε παγκόσμιο επίπεδο. Και ατενίζει το μέλλον, όταν ελπίζουμε να είναι και η Ελλάδα στο κάδρο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ποιο είναι λοιπόν το μέλλον της Mazda; Όπως και κάθε άλλης αυτοκινητοβιομηχανίας, αναπόφευκτα είναι ηλεκτρικό. Μάλιστα στο πλαίσιο του Global Tech Forum που έγινε στη Φρανκφούρτη λίγες ημέρες πριν τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου, τέθηκε και σχετικό χρονοδιάγραμμα. Αυτό θέλει όλα τα μοντέλα στη γκάμα της μάρκας, να φέρουν το 2035 ηλεκτρική τεχνολογία.

Λίγο μακριά θα μας πείτε, ειδικά από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός θέτει ανάλογους στόχους για πολύ νωρίτερα. Δεν θα έχετε άδικο. Πάντως από το 2019 θα πρέπει να περιμένουμε υβριδικές εκδόσεις των υπαρχόντων μοντέλων αλλά και το πρώτο όχημα μηδενικών ρύπων με το σήμα της Mazda!

Advertisement
Advertisement

Την ίδια χρονιά υπόσχονται νέους «καθαρούς» βενζινοκινητήρες της οικογένειας SkyActiv-X ενώ τo 2021 αναμένεται να δούμε την ιαπωνική εταιρεία να μπαίνει στη μάχη των plug-in hybrid οχημάτων.

Τέλος, σε ότι αφορά στην αυτόνομη οδήγηση, υπάρχει και εδώ σαφής καθυστέρηση. Όπως ανακοινώθηκε στη γερμανική πόλη, οι δοκιμές θα αρχίζουν το… 2020, με πλάνο να δούμε στην αγορά το πρώτο αυτόνομο όχημα της Mazda πέντε χρόνια αργότερα.