Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στον χορό των SUV και η Mercedes-Maybach (vid)

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στον χορό των SUV και η Mercedes-Maybach (vid)

ΝΕΑ

Στον χορό των SUV και η Mercedes-Maybach (vid)

ΝΕΑ

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου, μαζί με την παγκόσμια πρεμιέρα της σεντάν A-Class, θα παρουσιάσει και ένα πρωτότυπο όχημα, που αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός πολυτελούς SUV, πάντα με τη βοήθεια της θυγατρικής Maybach.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε επίσης ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο, με τον κωδικό Ultimate Luxury, θα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός πολυτελούς σεντάν και ενός SUV. Προς το παρόν, έχει κυκλοφορήσει μόνο μία ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα, που απεικονίζει το πώς θα είναι το εσωτερικό και κυρίως ο «χώρος εργασίας» του οδηγού. Παρατηρώντας πιο προσεκτικά την εικόνα, αλλά και το μικρής διάρκειας βίντεο, διακρίνουμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, την κεντρική κονσόλα, αλλά και ορισμένες μοναδικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως την χειρολαβή της πόρτας που για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε μοντέλο της Maybach.

vision-mercedes-maybach-ultimate-luxury-leaked-official-image (1)-chariatis-530

Η δημιουργία ενός SUV μοντέλου υπήρξε στο μυαλό των ανθρώπων της Mercedes-Maybach εδώ και μερικά χρόνια , ενώ στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Dieter Zetsche ανέφερε στον Τύπο ότι το συγκεκριμένο μοντέλο πιθανότατα να παρουσιαστεί το 2019.

Advertisement

18c0319_08-chariatis-640

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε βρετανικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής σχεδιαστής της Mercedes, Gorden Wagoner, δήλωσε ότι τόσο η Maybach, όπως και η AMG, θα μπορούν να έχουν τα δικά τους μοντέλα, αντί να βασίζονται σε ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα. Η δημιουργία ενός SUV θα επέτρεπε στον Wagoner και την ομάδα του να σχεδιάσουν ένα όχημα που να περιγράφεται ως η επιτομή της πολυτέλειας.

Advertisement

Δείτε το βίντεο: