Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει στη χώρα μας η νέα Mercedes A-Class;

Ελλάδα 13:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο θα κοστίζει στη χώρα μας η νέα Mercedes A-Class;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει στη χώρα μας η νέα Mercedes A-Class;

ΝΕΑ

H νέα γενιά της Mercedes A-Class είναι ένα από τα πιο σημαντικά λανσαρίσματα της χρονιάς, υιοθετώντας κορυφαία συστήματα τεχνολογίας και νέους, ισχυρούς και συνάμα οικονομικούς κινητήρες. Πόσο όμως θα κοστίζει στη χώρα μας το νέο μοντέλο; ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes A-Class 4ης γενιάς έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς για να αλλάξει τα δεδομένα γενικότερα στη μικρομεσαία κατηγορία και όχι μόνο στο premium κομμάτι της που δικαιωματικά ανήκει.

Διαβάστε τις οδηγικές μας εντυπώσεις από τη νέα Mercedes A-Class

Η νέα A-Class ξεχωρίζει για την υψηλή τεχνολογία που υιοθετεί, όχι μόνο στο πεδίο της ασφάλειας και της άνεσης, αλλά και στο πεδίο της συνδεσιμότητας και των υπηρεσιών προς τον οδηγό, μέσω της παρουσίας του ολοκαίνουργιου συστήματος MBUX (διαβάστε εδώ λεπτομέρειες), που κάνει εδώ το ντεμπούτο του. Εξ ου και στο εσωτερικό της εφαρμόζει ένα εντυπωσιακό ενιαίο πάνελ που ενσωματώνει τον –πλήρως ψηφιακό– πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος πολυμέσων, το οποίο θα βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό της (δύο οθόνες 7 ιντσών).

Advertisement
Advertisement

Die neue A-Klasse Kroatien 2018; W177

Στους κινητήρες, με το λανσάρισμά της η A-Class θα συνδυαστεί με 3 μοτέρ, έναν ολοκαίνουργιο 1.400άρη (1.332 κ.εκ.) turbo κινητήρα βενζίνης με αυξημένη ισχύ 163 ίππων (A 200), τον 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης των 224 ίππων (A 250), καθώς και τον 1.500άρη diesel των 116 ίππων (A 180 d). Ο τελευταίος συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (7άρι DCT), όπως και ο ισχυρότερος κινητήρας βενζίνης. Η A 200 μπορεί να συνδυαστεί είτε με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο.

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes A-Class αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις της τον Ιούνιο. Το κόστος για την έκδοση των 163 ίππων (A 200) με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, θα είναι 32.605 ευρώ. Η ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων θα κοστίζει 44.150 ευρώ. Τέλος, η diesel με στάνταρ και αυτή αυτόματο κιβώτιο, θα έχει κόστος 32.338 ευρώ.

Advertisement

A-Class Trip 640 (1)