Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Herbert Diess το νέο αφεντικό της Volkswagen

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Herbert Diess το νέο αφεντικό της Volkswagen

ΝΕΑ

Ο Herbert Diess το νέο αφεντικό της Volkswagen

ΝΕΑ

Ο Herbert Diess θα αντικαταστήσει τον Matthias Muller στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου του Δ.Σ. της Volkswagen.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας η απόφαση της αποχώρησης του Mattias Muller ήταν αμοιβαία και θα έχει άμεση ισχύ, ενώ το ΔΣ όρισε ως αντικαταστάτη του τον Herbert Diess. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε γίνεται αναφορά στις εξαιρετικές υπηρεσίες του απελθόντος προέδρου ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το 2015 όταν το Dieselgate έφερε την εταιρία αντιμέτωπη με την πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία της. Ο Muller ήταν αυτός που κατάφερε να καθοδηγήσει με ασφάλεια την εταιρία και να καθορίσει την στρατηγική που εξασφάλισε την σταθερότητα καθ’όλη τη διάρκεια εξέλιξης των γεγονότων.

Παράλληλα με την αντικατάσταση του Muller η Volkswagen θα αναδιοργανώσει την δομή του ομίλου σε έξι τομείς και σε μια επιπλέον ειδική μονάδα για την αγορά της Κίνας. Στο νέο σχήμα ο Herbert Diess θα έχει υπό την ευθύνη του τα τμήματα έρευνας και εξέλιξης, ο Rupert Stadler θα διευθύνει τις πωλήσεις του ομίλου, ενώ ο CEO της Porsche, Oliver Blume θα είναι υπεύθυνος για την παραγωγή σε όλο τον όμιλο. Η νέα δομή αναμένεται να επιφέρει ένα πιο αποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης διευκολύνοντας την συνεργασία μεταξύ των μελών του ομίλου αλλά και επιταχύνοντας τις λήψεις αποφάσεων.
vw-boss-herbert-diess56787654harpi640