Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος μέτοχος στη Daimler

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος μέτοχος στη Daimler

ΝΕΑ

Νέος μέτοχος στη Daimler

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, το 9,69% των μετοχών της Daimler αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη της Geely, κ. Li Shufu, καθιστώντας τον και τον μεγαλύτερο μοναδικό μέτοχο του Ομίλου. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το κόστος του ποσοστού που αγόρασε ο κ. Shufu με βάση τις τωρινές τιμές της αγοράς ανέρχεται στα 9 δις. δολάρια, με τον ιδιοκτήτη της Geely να αγοράζει συνεχώς μετοχές της εταιρείας τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας τελικά στο 9,69%.

Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι η αγορά δεν έγινε από την Geely, αλλά από τον ίδιο τον κ. Shufu, ως ιδιωτική επένδυση.

Άλλωστε η Geely είχε προσπαθήσει πριν λίγο διάστημα να εξαγοράσει το 5% της Daimler, χωρίς όμως να το καταφέρει. Θυμίζουμε ότι η κινέζικη εταιρεία έχει στην κατοχή της τη Volvo, την Polestar, την εταιρεία London Taxi, ενώ το 2017 αγόρασε και το 49,9% της Μαλαισιανής Proton, η οποία μεταξύ άλλων έχει στην κατοχή της και την Βρετανική Lotus.

Advertisement
Advertisement

Με την εξαγορά του 9,59%, ο κ. Li είναι πλέον και ο μεγαλύτερος κάτοχος μετοχών της Daimler, ξεπερνώντας την Kuwait Investment Authority, που κατέχει το 6,8%.