Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Kia Optima με καινούργιους 1.6 lt. κινητήρες

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Kia Optima με καινούργιους 1.6 lt. κινητήρες

ΝΕΑ

Νέο Kia Optima με καινούργιους 1.6 lt. κινητήρες

ΝΕΑ

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του ανανεωμένου μεσαίου Optima, το οποίο παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στην  Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έχοντας νέους 1.6 lt. κινητήρες diesel και βενζίνης. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος νέος κινητήρας του Optima είναι ο νεότερος 1.600άρης diesel U3 της Kia, ο οποίος αντικαθιστά τον προηγούμενο 1.700άρη προσφέροντας 136 άλογα ισχύος και 320 Nm ροπής. Το μοτέρ αυτό διαθέτει σύστημα SCR (με AdBlue), το οποίο μειώνει αισθητά τους ρύπους του.

Ο δεύτερος νέος κινητήρας είναι το 1.6 lt. T-GDI μοτέρ βενζίνης της Kia στην έκδοση με 180 ίππους ισχύος, το οποίο έρχεται για να τοποθετηθεί στη γκάμα μεταξύ του ατμοσφαιρικού 2λιτρου GDI των 163 ίππων, αλλά και του 2λιτρου T-GDI των 245 ίππων. Το νέο μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον νέο στοιχείο του ανανεωμένου Kia Optima αποτελεί και η προσθήκη ενός νέου συστήματος με mode οδήγησης, που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ 4 επιλογών (Eco, Comfort, Sport και Smart), οι οποίες καθορίζουν ανάλογα την απόκριση του κινητήρα και το βάρος του τιμονιού.

Σχεδιαστικά, το ανανεωμένο Optima αποκτά έναν νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, επανασχεδιασμένα φώτα (τα πίσω πλέον με LED), περισσότερο χρώμιο στη γρίλια, ενώ ειδικά για το σεντάν υπάρχει ένας επίσης νέος προφυλακτήρας. Στη γκάμα προστίθεται και ένα καινούργιο κόκκινο χρώμα, αλλά και τροχοί νέας σχεδίασης 16, 17 και 18 ιντσών.

Ειδικά για τις πιο σπορ GT και GT-Line εκδόσεις, συναντούμε νέους LED προβολείς ομίχλης, διπλές απολήξεις εξάτμισης και μαύρα γυαλιστερά ένθετα στα καπάκια καθρεπτών, τους πλαϊνούς αεραγωγούς και τις εισαγωγές της γρίλιας.

Advertisement

Optima facelift2 640

Στο εσωτερικό, το τιμόνι διαθέτει μια νέα σχεδίαση, υπάρχουν νέες επενδύσεις σατινέ-χρωμίου στην κεντρική κονσόλα, κρυφός φωτισμός 6 διαφορετικών χρωμάτων, αλλά και τα νεότερα infotainment της Kia με οθόνη αφής 7 ή 8 ιντσών.

Advertisement

Αναβαθμισμένη είναι και η παλέτα των συστημάτων ασφαλείας, προσθέτοντας σύστημα το οποίο παρακολουθεί συνεχώς τον οδηγό και τον ειδοποιεί είτε ηχητικά, είτε οπτικά εφόσον διαγνώσει σημάδια κόπωσής του.

Το ανανεωμένο Kia Optima θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη το επόμενο εξάμηνο σε εκδόσεις σεντάν και στέισον. Όπως και όλα τα μοντέλα της Kia, έτσι και αυτό θα συνοδεύεται από 7ετή εργοστασιακή εγγύηση (ή 150.000 χλμ.).

Optima facelift 640

Advertisement