Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Kia Ceed Sportwagon με πολύ μεγάλο πορτ-μπαγκάζ

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Kia Ceed Sportwagon με πολύ μεγάλο πορτ-μπαγκάζ

ΝΕΑ

Νέο Kia Ceed Sportwagon με πολύ μεγάλο πορτ-μπαγκάζ

ΝΕΑ

Η Kia εκτός από την πρεμιέρα του νέου Ceed, παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και το νέο Ceed Sportwagon, το οποίο ξεχωρίζει με τον κορυφαίο σε χωρητικότητα χώρο αποσκευών. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Kia Ceed Sportwagon σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι 20 χλστ. πιο πλατύ (1,8 μέτρα), 95 χλστ. πιο μακρύ (4,6 μέτρα) και με μικρότερο εμπρόσθιο πρόβολο κατά 20 χλστ., όμως ο πίσω πρόβολος έχει μακρύνει κατά 115 χλστ.

Το αποτέλεσμα της αλλαγής αυτής των διαστάσεων είναι το πορτ-μπαγκάζ του να αυξηθεί στα 600 λίτρα ωφέλιμου όγκου (+14%), βάζοντας δύσκολα ακόμη και σε μοντέλα της μεγαλύτερης, μεσαίας κατηγορίας. Επιπλέον αυτών υπάρχουν πίσω αναδιπλούμενα καθίσματα, τα οποία δημιουργούν ένα εντελώς επίπεδο δάπεδο με αυτό του χώρου αποσκευών όταν πέφτουν οι πλάτες τους, ενώ προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί και πίσω ηλεκτρική πόρτα για περισσότερη πρακτικότητα.

Ceed Sportwagon 640 (2)

Advertisement
Advertisement

Όπως συμβαίνει και με το 5θυρο Ceed, έτσι και εδώ η πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζεται το στέισον μοντέλο είναι το νέο πάτωμα K2 της εταιρείας, ενώ και οι κινητήρες είναι τα ίδια μοτέρ βενζίνης (από 100 έως 140 ίππους) και diesel (115 και 116 PS) τους χάτσμπακ μοντέλου.

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα του νέου Ceed Sportwagon μέχρι και τις μεσαίες κολώνες της οροφής έχει δανειστεί από αυτό του 5θυρου Ceed, ενώ από εκεί και πέρα η οροφή τραβιέται περισσότερο προς τα πίσω καταλήγοντας σε ένα πίσω τμήμα που φέρει μεγαλύτερα και πιο πλατιά φώτα, που τονίζουν την παρουσία του μοντέλου. Στάνταρ στο Sportwagon είναι και οι ράγες οροφής.

Ceed Sportwagon 640 (3)

Advertisement

Εσωτερικά, εκτός από την διευρυμένη πρακτικότητα το νέο στέισον Kia Ceed διατηρεί το ίδιο καλαίσθητο και πιο εργονομικό από πριν εσωτερικό που είδαμε και στο 5θυρο, ενώ έχει τονιστεί η συνδεσιμότητα, αλλά και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία ασφαλείας του αυτοκινήτου.