Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz EQ A concept: Το αύριο έφτασε

Ελλάδα 2:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQ A concept: Το αύριο έφτασε

ΝΕΑ

Mercedes-Benz EQ A concept: Το αύριο έφτασε

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz επεκτείνει τα σχέδιά της για μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αποκαλύπτοντας το EQ, ένα φουτουριστικό τρίθυρο hatchback. Στη Φρανκφούρτη, το Vision EQ ForTwo Concept φαντάζει ένα ακόμη μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο για τους μελλοντικούς στόλους της εταιρίας. Το EQ A διαθέτει σύστημα τετρακίνησης προερχόμενο από 2 ηλεκτρικούς κινητήρες και συνολική απόδοση 268 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το EQ A διατηρεί το ομαλό σχήμα που είναι κοινό για τα υπόλοιπα πρωτότυπα EQ της Mercedes. Σε αυτή την περίπτωση, μια στρογγυλεμένη μύτη με κοντές προεξοχές η οποία οδηγεί σε ένα απότομα κεκλιμένο παρμπρίζ και μια ρέουσα οροφή που καταλήγει πάνω από το πίσω καπό. Πρόκειται για ένα όμορφο σχέδιο που φαίνεται να έρχεται απευθείας από το μέλλον.

Επιπλέον, το EQ A αποφεύγει τη σύγχρονη τάση προς τα φώτα LED υπέρ των ινών λέιζερ. Αυτές οι μονάδες χρησιμοποιούν φωτισμένα νήματα και η Mercedes λέει πως προτίθεται να μοιάζουν με “τις χάλκινες περιελίξεις ενός ηλεκτρικού κινητήρα”. Το EQ A διαθέτει ένα ζεύγος ηλεκτρικών κινητήρων – ένα για κάθε άξονα. Συνολικά, θα προσφέρουν πάνω από 268 ίππους. Η επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση θα διαρκεί περίπου 5,5 sec.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-benz-eq-a-concept-tsiro-640

Μια μπαταρία ιόντων λιθίου 60 Kw θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια αυτονομία της τάξης των 400 km. Η φόρτιση θα ήταν δυνατή είτε από ένα βύσμα είτε ασύρματα μέσω επαγωγής. “Η ηλεκτρική μας πρωτοβουλία αυξάνεται: Μέχρι το 2022 η Mercedes-Benz θα κυκλοφορήσει περισσότερα από δέκα ηλεκτροκίνητα οχήματα στην αγορά”, δήλωσε ο Δρ Dieter Zetsche, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler AG. “Το EQ A Concept αποδεικνύει ότι είμαστε έτοιμοι για την εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης σε όλη τη γκάμα“.

Το πρώτο EQ μοντέλο στο δρόμο, θα είναι το EQ C το 2019 και θα εμπνευστεί από το crossover Concept EQ.