Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Infiniti Project Black S με τεχνολογία από F1

Ελλάδα 16:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Infiniti Project Black S με τεχνολογία από F1

ΝΕΑ

Infiniti Project Black S με τεχνολογία από F1

ΝΕΑ

Η Infiniti μας προϊδέασε με το πρωτότυπο Project Black S στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης πριν από μερικούς μήνες, μετατρέποντας το Q60 coupe σε πρωτότυπο όχημα επιδόσεων που θα μπορούσε τελικά να ενταχθεί στην παραγωγή – παρότι δεν κρατάμε την ανάσα μας…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι μια συνεργασία μεταξύ της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελείας και των εταιρικών συμμάχων της στην ομάδα Renault Sport F1, ενώ τώρα έχει μπει στην ανάλογη εμπειρία και μια άλλη εταιρεία.

Αυτή η εταιρεία είναι η Pirelli, ο Ιταλός κατασκευαστής ελαστικών που παρέχει τα ελαστικά που χρησιμοποιεί η Renault (και όλες οι άλλες ομάδες) στο πρωτάθλημα της Formula 1. Ανακοινώθηκε στο Μόντρεαλ κατά τη διάρκεια του Καναδικού Grand Prix το περασμένο Σαββατοκύριακο, η συμβολή της Pirelli θα εξελιχθεί φυσικά γύρω από το σχεδιασμό και τη δημιουργία ελαστικών για το πρωτότυπο, ως μέρος της νέας σειράς Color Edition, με ενδεικτικές σημάνσεις στα πλευρικά τοιχώματα.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το Project Black S από τη στιγμή που η Infiniti το αποκάλυψε», δήλωσε ο διευθυντής της Pirelli Motorsport Paul Hembery. «Είναι η απόλυτη έκφραση της καινοτομίας και της τεχνολογικής μεταφοράς αιχμής, η οποία βρίσκεται στο DNA μας, οπότε δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να περάσει».

Το σύνολο των 3.0 λίτρων twin-turbo V6 της Infiniti σε συνδυασμό με το Kinetic Energy Recovery System από το αγωνιστικό τμήμα της Renault F1, παράγει 500 ίππους και προσφέρει τεχνολογίες από τα μονοθέσια. Αυτό είναι ένα γερό χαστούκι για έναν υβριδικό V6, που θέλει να βάλει μπροστά τον Ιάπωνα από τις όποιες υβριδικές Panamera στην ίδια κλάση.

Infiniti-Q60-Project-S-Pirelli-tsiro-640