Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jeep ετοιμάζει μίνι μοντέλο

Ελλάδα 2:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jeep ετοιμάζει μίνι μοντέλο

ΝΕΑ

Η Jeep ετοιμάζει μίνι μοντέλο

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο των μελλοντικών σχεδίων του ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles (FCA) φαίνεται πως εξετάζει την δημιουργία ενός μικρού SUV με τα σήματα της Jeep.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Το μικρό Jeep θα στοχεύσει κυρίως στην αγορά της Ευρώπης όπως και σε αυτές που έχουν ένα σημαντικό μερίδιο στην μικρή κατηγορία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα La Stampa πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που δεν θα ξεπερνά τα 4 μέτρα και πιθανότατα θα παράγεται στο εργοστάσιο του ομίλου στο Pomigliano της Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται η γραμμή παραγωγής του Panda.

Σε περίπτωση που το project προχωρήσει το μικρό Jeep αναμένεται να βασιστεί στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από τα Fiat 500 και Panda καθώς και από το Lancia Ypsilon. Προϊοντικά θα τοποθετείται κάτω από το Renegade ώστε η Jeep να διεκδικήσει κομμάτι από την συνεχώς αναπτυσσόμενη αφορά των μικρών SUV.

Advertisement
Advertisement

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Jeep εάν προκύψει κάποιο τέτοιο μοντέλο θα πρέπει να συνοδεύεται από τις πολύ καλές εκτός δρόμου δυνατότητες που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της εταιρίας. Η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούνιο οπότε και θα παρουσιαστεί το πλάνο του ομίλου FCA για το 2018-2022.

2017-Jeep-Renegade-Sport-4x4-front-three-quarter-in-motion-03harpi640