Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-AMG G63 «λάμπει» στο σκοτάδι

Ελλάδα 4:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-AMG G63 «λάμπει» στο σκοτάδι

ΝΕΑ

H Mercedes-AMG G63 «λάμπει» στο σκοτάδι

ΝΕΑ

Η Mercedes μας παρουσιάζει το εξοπλιστικό πακέτο Night Package για τη νέα γενιά του τετρακίνητου μοντέλου G-Glass, που πλέον μπορεί να συνδυαστεί και με την κορυφαία έκδοση της AMG G63. Με την κίνηση αυτή, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει πλέον μοναδικές και δυναμικές οπτικές πινελιές.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το εξοπλιστικό πακέτο, αποτελείται από εμπρός splitter, με την κεντρική γρίλια αλλά και αυτές στους αεραγωγούς και το καπό να είναι πλέον βαμμένες σε μαύρο χρώμα. Τα παράθυρα είναι φιμέ, ενώ οι απολήξεις των εξατμίσεων, η οροφή και τα καλύμματα των καθρεπτών μαύρα. Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι ζάντες 21 ή 22 ιντσών.

Μηχανικά δεν έχει αλλάξει κάτι. Το μοντέλο φορά τον twin-turbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων, απόδοσης 585 ίππων, με την ροπή να αγγίζει τα 86,6 kgm και δίνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 4,5”. Το μηχανικό σύνολο  συνδυάζεται με ένα 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που επιτρέπει και χειροκίνητο έλεγχο μέσω paddles στο τιμόνι. Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς με ένα βελτιωμένο από την AMG σύστημα 4MATIC που στέλνει το 60% της ροπής στον πίσω άξονα για καλύτερη ελκτική πρόσφυση και πιο ζυγισμένη οδική συμπεριφορά.

Advertisement

mercedes-amg-g63-night-package2-chariatis-640

Το ξεχωριστό πλαίσιο έχει 55% μεγαλύτερη στρεπτική αντοχή και υπάρχει ενισχυτική μπάρα που συνδέει τους εμπρός θόλους. Η ανάρτηση είναι και αυτή βελτιωμένη από την AMG και έχει ενεργά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ενώ δεν λείπει το σύστημα AMG Dynamic Selection. Η τελική ταχύτητα του 2.560 kg μοντέλου (-174 από τον προκάτοχό του) αγγίζει τα 220 km/h (240 km/h με το πακέτο AMG Driver’s).

Advertisement