Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi πληρώνει τα διόδια σας

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Audi πληρώνει τα διόδια σας

ΝΕΑ

H Audi πληρώνει τα διόδια σας

ΝΕΑ

Η Audi ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στα νέα της μοντέλα, τουλάχιστον αυτά που πωλούνται στην αμερικάνικη αγορά, έναν ενσωματωμένο αναμεταδότη πληρωμής διοδίων, βελτιώνοντας την άνεση του οδηγού, αλλά και την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Με την παραπάνω πρωτοβουλία, η Audi αποτελεί τον πρώτο παγκοσμίως κατασκευαστή που προσφέρει την τεχνολογία αυτόματης πληρωμής διοδίων σε επιλεγμένα οχήματά της.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το παράδειγμα της τεχνολογίας οχημάτων της Audi προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα συστήματα, όπως για παράδειγμα αυτού που ενημερώνει τον οδηγό για το χρώμα των φωτεινών σηματοδοτών. Να αναφέρουμε ότι τα διόδια είναι εξαιρετικά διαδεδομένα σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ και είναι σχεδόν απαραίτητο να έχει κάποιος οδηγός τοποθετημένο στο εμπρός παρμπρίζ έναν από τους αναμεταδότες, οι οποίοι όμως χαλούν την καλαίσθητη εικόνα του αυτοκινήτου.

Απο την άλλη, δε θα ξαφνιαστούμε αν το σύστημα αυτό έρθει σύντομα και στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα…

Advertisement

Η Audi θα ενσωματώσει τους αναμεταδότες διοδίων στον εσωτερικό  καθρέφτη των αυτοκινήτων, ο οποίος θα λειτουργεί στο οδικό εθνικό δίκτυο των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού. Οι οδηγοί μπορούν να καταχωρήσουν τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου τους σε έναν ενεργό λογαριασμό διοδίων ή να δημιουργήσουν ένα νέο και να ρυθμίσουν τις ανάλογες επιλογές πληρωμής.

411563-chariatis-640

Advertisement

Από το μενού λογαριασμού, ο οδηγός μπορεί να προσθέσει χρήματα στο λογαριασμό διοδίων καθώς και να ρυθμίσει μια λειτουργία αυτόματης πληρωμής όταν τα χρήματα μειωθούν. Αυτό μπορεί να μην είναι το πιο πρωτοποριακό κομμάτι της τεχνολογίας, αλλά είναι απλά ένας τρόπος που η Audi προσπαθεί να λύσει τα μικρά προβλήματα που μαστίζουν τους καθημερινούς οδηγούς. Η Audi δεν έχει ανακοινώσει σε ποια μοντέλα θα τοποθετηθεί  αρχικά ο αναμεταδότης διοδίων, αλλά αναμένουμε ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμος σε όλη την γκάμα.