Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η Mercedes A-Class Cabriolet

Ελλάδα 23:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα είναι η Mercedes A-Class Cabriolet

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η Mercedes A-Class Cabriolet

ΝΕΑ

Tο σεντάν πρωτότυπο της Mercedes που είδαμε στην έκθεση της Σαγκάη έδωσε εκ νέου το ερέθισμα σε ανεξάρτητους σχεδιαστές να μας αποτυπώσουν τη μορφή που θα μπορούσε να έχει η cabriolet εκδοχή της μελλοντικής A-Class.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Οι φήμες γύρω από την κατασκευή της πρώτης «ανοιχτής» A-Class κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια και όπως όλα δείχνουν το μοντέλο θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής το 2019 ή 2020. Η νέα Mercedes A-Class Cabriolet, όπως και οι υπόλοιπες version του μοντέλου, θα βασιστούν σε μεγάλο βαθμό πάνω στο Concept A Sedan που μας έδειξε η γερμανική φίρμα στην έκθεση της Σαγκάη, το οποίο μας δίνει μια εικόνα γύρω από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η εταιρεία τα επόμενα χρόνια.

Έτσι, ένας Ρώσος ανεξάρτητος σχεδιαστής (Aksyonov Nikita) πήρε σαν βάση το Concept A Sedan και μας παρουσιάζει τη δική του πρόταση για την A-Class Cabriolet. Όπως μπορούμε να δούμε και από τη σχετική εικόνα, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στη μάσκα του μοντέλου παραγωγής, το αμάξωμα είναι 2πορτο και έχει προβλεφθεί υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή.

Advertisement
Advertisement

Τέλος να σημειώσουμε πως το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται σε μια καινούργια πλατφόρμα (εξελιγμένη μορφή της MFA) και θα εξοπλίζεται με μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου από τα 1,6 λίτρα (θα υπάρξει AMG έκδοση και για την A-Class Cabriolet).