Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η νέα Mercedes GLB

Ελλάδα 12:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται η νέα Mercedes GLB

ΝΕΑ

Έρχεται η νέα Mercedes GLB

ΝΕΑ

H Mercedes ετοιμάζει ένα νέο SUV μεγαλύτερο από την GLA, με περισσότερα off road χαρακτηριστικά και με εμφάνιση που θα παραπέμπει στην G-Class.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Oι φήμες ότι η γερμανική φίρμα επιθυμεί να κατασκευάσει ένα νέο SUV, που θα τοποθετηθεί πάνω από την GLA, κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό. Ο λόγος για την επερχόμενη GLB που θα λανσαριστεί στις αγορές-σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες-μέσα στο 2019. Το μοντέλο παραγωγής θα στηριχτεί μηχανικά στην επόμενη γενιά των Α-Class & GLA και έτσι θα χρησιμοποίει την πλατφόρμα MFA2 (θα έχει μήκος στα 4.550 χλστ. και έτσι θα είναι μεγαλύτερη από την GLA).

Σχεδιαστικά η GLB θα δανειστεί πολλά στοιχεία από το εικονιζόμενο πρωτότυπο G-Force, που είδαμε στην έκθεση του Λος Άντζελες το 2012, αλλά και από την επόμενη γενιά της G-Class. Στόχος της Mercedes είναι να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό SUV με γνήσια off road εμφάνιση, που θα είναι σε θέση να καλύπτει εκείνους που επιθυμούν κάτι διαφορετικό από την GLA. Τα τελευταία δεδομένα αναφέρουν ότι η GLB θα κυκλοφορήσει σε 2κίνητη & 4κίνητη έκδοση και θα έχει στην γκάμα της και μια plug-in υβριδική έκδοση (ίσως και ηλεκτρική με αυτονομία στα 400 χιλιόμετρα).

Advertisement
Advertisement