Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο ντεμπούτο για τη Mercedes G-Class

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο ντεμπούτο για τη Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Επίσημο ντεμπούτο για τη Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Στην έκθεση του Ντιτρόιτ κάνει την επίσημη πρεμιέρα της η νέα γενιά της G-Class. To εμβληματικό μοντέλο της Mercedes έρχεται και πάλι με πολλές off road δυνατότητες & σύγχρονες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Το ικανότερο off road αυτοκίνητο της Mercedes περνά στη νέα του γενιά. Mετά από πολλές διαρροές και teaser εικόνες χαμηλής ανάλυσης, η καινούργια G-Class κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση επί αμερικανικού εδάφους στο Motor Show του Detroit.

Σχεδιαστικά το μοντέλο διατηρεί τον τετραγωνισμένο του σχήμα υιοθετώντας όμως κάποια σύγχρονα στοιχεία. Έτσι, εκτός των μεγαλύτερων διαστάσεων σε σχέση με τον προηγούμενο μοντέλο, η νέα G-Class διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες & φωτιστικά Led νέας γενιάς. Στο εσωτερικό τώρα, η Mercedes υπόσχεται μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες, υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και φυσικά πολλές τεχνολογικές εφαρμογές.

Advertisement
Advertisement

Ο high tech χαρακτήρας του αυτοκινήτου συμπληρώνεται από την οθόνη των 12,3 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, το εξελιγμένο ηχοσύστημα, τα δερμάτινα καθίσματα με τις πολλαπλές ρυθμίσεις και τη λειτουργία μασάζ και πολλά ακόμη.

Πολλές βελτιώσεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η Mercedes, έχουμε και στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς. Εδώ το νέο πλαίσιο προσφέρει δυναμικότερα στοιχεία, χαμηλότερο βάρος και μεγαλύτερα επίπεδα ακαμψίας στα δύσκολα σημεία (γωνίες προσέγγισης και διαφυγής, 31 & 30 μοίρες αντίστοιχα, απόσταση από το έδαφος στα 24 εκατοστά).

Advertisement

2019-Mercedes-Benz-G-Class-6

Το κόστος της νέας G-Class ξεκινά από τα 107.000 ευρώ στη Γερμανία, όπου θα λανσαριστεί τον Ιούνιο με ένα μοτέρ αρχικά (4λιτρος βενζινοκινητήρας V8 twin turbo με 416 άλογα και 609 Nm ροπής). Θυμίζουμε ότι η κίνηση θα περνά και στους 4 τροχούς μέσω ενός στάνταρ αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων.

Advertisement

2019-Mercedes-Benz-G-Class-005