Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού το νέο Volvo ΧC40

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού το νέο Volvo ΧC40

ΝΕΑ

Ιδού το νέο Volvo ΧC40

ΝΕΑ

Με αφορμή το επίσημο ντεμπούτο του σουηδικού μοντέλου την επόμενη εβδομάδα, σας αποκαλύπτουμε νέες φωτογραφίες -χαμηλής ανάλυσης- του πολυαναμενόμενου Volvo XC40 που θα είναι ο μεγάλος αντίπαλoς των BMW X1, Mercedes GLA, Audi Q3.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Μόλις χθες κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο teaser video με το οποίο η Volvo προανήγγειλε την παρουσίαση του XC40 που θα γίνει την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, σας αποκαλύπτουμε μερικές ακόμη φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης, που μας δείχνουν περισσότερα στοιχεία για το πρώτο compact SUV της Volvo (με μήκος κοντά στα 4,4 μέτρα θα τοποθετηθεί απέναντι στα Audi Q3, BMW X1 & Mercedes GLA).

Στα υπόλοιπα στοιχεία τώρα, η εμφάνιση του XC40 είναι σαφώς επηρεασμένη από το concept 40.1 και έτσι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ όμορφο σχήμα που παραπέμπει στα XC60 & XC90. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει σχεδιαστικά το πίσω μέρος με την κεκλιμένη θύρα του πορτ μπαγκάζ, τα πρωτότυπα φωτιστικά σώματα και τις δύο απολήξεις της εξάτμισης. Επίσης, η διχρωμία του αμαξώματος «μαρτυρά» πως η Volvo αναμένεται να δώσει βαρύτητα στις επιλογές εξατομίκευσης του ΧC40.

Advertisement
Advertisement

Volvo-XC40-3

Volvo-XC40-

H καμπίνα του νέου premium μικρομεσαίου SUV της Volvo είναι σύγχρονη και δεν ξεφεύγει από το μοτίβο που έχει εφαρμόσει η εταιρεία στα τελευταία μοντέλα της. Κύριο στοιχείο και εδώ η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο που θυμίζει tablet. Παράλληλα, πληροφορίες από την φίρμα υποστηρίζουν πως οι χώροι θα είναι ανταγωνιστικοί και θα υπάρχουν αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα.

Advertisement

Σαν βάση θα χρησιμοποιηθεί η ολοκαίνουργια πλατφόρμα CMA, η οποία θα μπορεί να λάβει μεταξύ άλλων και υβριδικό, plug-in σύστημα κίνησης (T5 Twin Engine), όπως και αμιγώς ηλεκτρικό. Στην γκάμα των κινητήρων του νέου XC40 θα ενταχθούν μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου από τα 1.500 κυβικά εκατοστά, τα οποία θα συνδυαστούν με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.