Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Byton K-Byte Concept: Aυτόνομο και ηλεκτρικό

Ελλάδα 18:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Byton K-Byte Concept: Aυτόνομο και ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Byton K-Byte Concept: Aυτόνομο και ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Ένα νέο ηλεκτρικό τετράπορτο όχημα, αποκάλυψε σε πρωτότυπη μορφή η Byton στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Το K-Byte Concept, σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί μια καινοτομία στα οχήματα της εποχής της αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Ηλεκτρονικών CES Asia διαθέτει μια ιδαίτερη εμφάνιση με μια ξεχωριστή εμπρός μάσκα και λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Επίσης διαθέτει πληθώρα εξαρτημάτων, τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της αεροδυναμικής του αμαξώματος.

ces_2018_byton_concept_suv_3751-chariatis-530

Σε ότι αφορά την αυτόνομη οδήγηση, το K-Byte έχει ενσωματωμένους αισθητήρες που εκτός από την πρακτικότητα, είναι και σχεδιασμένοι με καλαίσθητο τρόπο. Το τοποθετημένο στην οροφή σύστημα LiBow ενσωματώνει τους συνολικά τέσσερις εμπρόσθιους και οπίσθιους αισθητήρες τεχνολογίας lidar,  που επιτρέπουν πλήρη πανοραμική σάρωση του περιβάλλοντα χώρου του οχήματος. Το ανασυρόμενο σύστημα LiGuards βρίσκεται στα εμπρός φτερά, με τις κάμερες πλευρικής προβολής να ενεργοποιούνται όταν επιλεχθεί η λειτουργία αυτόνομης οδήγησης. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα lidar μπορούν να φωτιστούν ώστε να εκτελούν μια σειρά συγκεκριμένων σκοπών, όπως για παράδειγμα να ενημερώνουν τους πεζούς.

Advertisement

l_5b2013781190e-chariatis-640

Να σημειωθεί ότι η Byton συνεργάζεται με την Aurora για να αναπτύξει το αυτόνομο σύστημα Επιπέδου 4. Οι δύο εταιρείες αναμένεται να έχουν έτοιμα μία σειρά από πρωτότυπα οχήματα μέχρι το τέλος του 2020. Ο Πρόεδρος της Byton, Daniel Kirchert ανέφερε σχετικά με το νέο concept: «Το K-Byte Concept δείχνει ότι μπορούμε να ενσωματώσουμε την πλατφόρμα μας σε διαφορετικά σχήματα και με διαφορετικές λειτουργίες. Είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να λανσάρουμε το μοντέλο στην αγορά το 2021».

Advertisement